Política 13/05/2015

Alberto Garzón: "PP i CiU pertanyen a la corrupció i a la dreta conservadora que ens retalla la vida"

El líder d'IU ha qualificat el PP de "trama corrupta que es presenta a les eleccions" perquè no només és "una poma podrida, sinó tot el cistell podrit"

Laia Vicens
1 min

L'Hospitalet de LlobregatEl candidat d'IU a la Moncloa, Alberto Garzón, ha disparat contra PP i CiU. I ho ha fet per dues raons: perquè "pertanyen a l'àmbit de la corrupció" i perquè tots dos son partits "de la dreta conservadora que ens retalla la vida". "Sempre es posen d'acord en allò fonamental", ha afirmat Garzón des de l'Hospitalet, en l'acte de presentació d'Ana González, la candidata de Canviem l'Hospitalet, la coalició d'ICV, EUiA i Pirates, en què també ha intervingut Joan Herrera. Garzón ha acusat CiU d'"embolcallar-se" amb la bandera estelada per "tapar la corrupció i les retallades". "És que potser no és CiU i PP qui ens desnona? Tenen més en comú del que sembla", ha assegurat el líder d'IU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, Garzón s'ha mostrat especialment dur amb el PP, a qui ha qualificat de "trama corrupta que es presenta a les eleccions". "No és només una sola poma podrida, tot el cistell està podrit", ha dit entre els aplaudiments de més de 300 persones. A més, ha acusat el PP de "rescatar" la corrupció, la xenofòbia i Aznar per fer mítings i el PSOE de recuperar "antics dirigents" per aquesta campanya electoral.

Davant d'un "35% d'indecisos", Garzón ha reclamat sumar esforços des de l'esquerra per "fer fora la dreta econòmica i política". Si arribessin al govern, el cap d'IU ha promès nacionalitzar les grans empreses energètiques per garantir que tothom tingui llum, gas i una llar.

stats