Política
Política07/02/2011

Homs sobre les transferències: "No podem encetar un nou període sense terminis"

Francesc Homs ha explicat quins són els temes que plantejarà el president Mas a Zapatero, en la reunió prevista per avui

Redacció

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat quina és l'agenda de la reunió que mantindrà avui Mas amb Zapatero. En entrevista a RAC1, ho ha sintetitzat en tres punts. El primer apartat és el que fa referència a la liquiditat de la Generalitat. L'estratègia en aquest cas passa per presentar el 10% d'ajustament que ha emprès el nou Govern amb les finances públiques i demanar a canvi “un compromís” de Zapatero per partides pendents com el fons de competitivitat, la disposició general tercera, liquidacions encara pendents i l'autorització que la Generalitat es pugui endeutar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El segon punt de l'agenda té més contingut polític: “Volem exposar que el Govern de Catalunya vol tenir veu. Nosaltres defensem un model econòmic propi per a Catalunya, basat en les petites i les mitjanes empreses i en els autònoms. Hi ha una agenda legislativa des d'ara i fins a final de curs i nosaltres hi volem dir la nostra”.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, un tercer capítol és el de les transferències pendents. “Sense improvisar res”, ha dit Homs, “només cal agafar aquella llista que fa tres o quatre anys enrere va elaborar el tripartit. Però que no es posi a estudiar-ho, que ha tingut tres o quatre anys per fer-ho, sinó que compleixi. No podem encetar un nou període sense terminis, que se'ns covaria l'arròs”.