Política26/09/2016

Iceta nega que Sánchez quedi "afeblit" després del 25-S

El president del PSC, Àngel Ros, afirma que el líder del PSOE "té tota la legitimitat per tirar endavant les seves propostes"

Ara

BarcelonaEl primer secretari en funcions del PSC, Miquel Iceta, admet que els socialistes han tret uns "resultats dolents" a les eleccions basques i gallegues d'aquest diumenge, però assegura que podrien haver sigut pitjors si el PSOE hagués facilitat un govern del PP a l'Estat. "Si Pedro Sánchez hagués cedit davant dels que li demanaven un pacte amb el PP, els resultats haurien sigut molt pitjors", ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a TV3. "Estaríem parlant d'hecatombe i de pràctica desaparició", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Iceta ha negat que Sánchez hagi quedat "afeblit" després d'aquests últims comicis. Al contrari, considera que els resultats avalen la recerca d'un govern alternatiu amb Podem i C's, tal com defensa el líder del PSOE: "El plantejament polític de Sánchez és el correcte i caldria que se seguís", ha dit. A l'espera del que passi dissabte al comitè federal del PSOE, Iceta ha descartat que Sánchez "faci un pas enrere": "No pactarà amb el PP, no deixarà al PP governar", ha assegurat.

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, el candidat a les primàries del PSC ha atribuït els mals resultats del 25-S al "soroll intern" dels 'barons' socialistes –que, com Susana Díaz, demanen que es faciliti un govern popular– i a l'aparició de Podem. "Al PSOE li ha sortit competència per l’esquerra, mentre que al PP no li ha sortit competència", ha argumentat, i encara ha ofert una altra explicació a la derrota electoral: "Si no fem una reforma territorial amb profunditat, seguirem tenint mals resultats a les nacions històriques.

En roda de premsa poc després, el president del PSC, Àngel Ros, també ha associat els mals resultats dels socialistes el 25-S amb el rebombori intern causat pels 'barons' crítics amb Sánchez, a qui ha traslladat tot el suport del PSC. "Pedro Sánchez te tota la legitimitat per tirar endavant les seves propostes. I si es veuen qüestionades aquestes propostes, té tota l’autoritat moral i tot el dret del món per demanar que es convoquin primàries", ha dit, després que el líder del PSOE anunciés la seva intenció de convocar un congrés amb primàries a l'octubre. Ros ha insistit, això sí, que Sánchez també té tot el dret a "buscar una alternativa de progrés" al govern espanyol.