Política13/12/2010

El PSOE respon a Montilla amb "respecte" pels "amics i companys" del PSC

El secretari d'organització, Marcel·lí Iglesias, evita el cos a cos en públic amb el líder dels socialistes catalans que ahir va lamentar la poca ajuda que ha trobat al PSOE

Joan Rusiñol

MadridDesprés de la reunió permanent del PSOE, Iglesias no ha volgut atiar la polèmica amb Montilla. Assegura que els dirigents del PSC són "amics i companys" i que "ara més que mai" estaran al seu costat, com han fet sempre –diu– a les verdes i a les madures. Pel número tres socialista, no hi haurà "cap paraules de qüestionament" cap a les decisions que prengui el PSC, immers "en un procés de profunda reflexió".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Suport, proximitat i respecte" són les tres paraules que ha fet servir per definir la seva posició en aquesta moments. Iglesias, però, ha esquivat fet autocrítica i en canvi s'ha permès receptar "maduresa i seny" als seus companys de Catalunya. En privat, fonts de la direcció del PSOE, reiteren que no tenen intenció d'interferir en tot aquest procés intern, però si que treuen pit i aconsellen al PSC que reflexioni perquè a les generals treuen 25 diputats i a Catalunya el seu projecte no té èxit electoral. És a dir, que eviten assumir responsabilitats, com ja van fer des de la seu del carrer Ferraz la nit electoral.