Política04/12/2012

Els catalans estan dividits sobre la independència, segons l'Institut Elcano

Una majoria d'espanyols creu que la UE no hauria d'admetre una Catalunya independent

Ara

BarcelonaEls catalans es troben dividits gairebé a parts iguals entre independentistes i no independentistes, però la majoria creu que si la seva comunitat se separés d'Espanya hauria de ser reconeguda com a Estat per la Unió Europea i acceptada com a país membre, segons l'últim baròmetre del Reial Institut Elcano.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta ocasió, la consulta periòdica que realitza aquesta institució, dedica un apartat específic a Catalunya basat en quatre-centes entrevistes realitzades abans de les eleccions del 25 de novembre.

Cargando
No hay anuncios

Segons aquesta enquesta, hi ha un empat tècnic entre partidaris de la independència (42,7%) i detractors (43,4%), però el 62,1 per cent creu que si Catalunya s'independitzés Brussel·les l'hauria de reconèixer com a Estat i el 58,3 per cent que hauria d'admetre-la com a país membre.

Resposta que l'investigador principal d'aquest treball, Javier Noyam ha qualificat avui, a la presentació, com "la paradoxa de l'independentisme".

Cargando
No hay anuncios

Quan la mateixa pregunta es formula a tots els espanyols, el 70 per cent es mostra en contra de la independència de Catalunya i el 66,4 per cent considera que si la secessió fos un fet la UE no hauria de reconèixer Catalunya com a Estat.

En la mateixa línia, el 66,6 per cent dels espanyols estima que tampoc hauria d'admetre-la com a país membre.

Cargando
No hay anuncios

El conjunt del sondeig té una mostra de 1.200 persones i va ser realitzat en concret entre el 6 i el 19 de novembre.