protestes ciutadanes
Política 09/06/2011

Centenars d''indignats' protesten de nit davant del Congrés contra la reforma de la negociació col·lectiva

La policia els ha impedit l'arribada a la cambra, però no hi ha hagut enfrontaments. Tenen previst reprendre la protesta aquest vespre

Agències
1 min
Els 'indignats' han protestat aquesta nit prop del Congrés

MadridFins a un miler de persones s'han arribat a reunir, aquesta passada nit, a la protesta que els indignats de la Puerta del Sol de Madrid han dut a terme davant del Congrés dels Diputats per demostrar la seva oposició a la reforma laboral i els convenis col·lectius que el consell de ministres té previst aprovar demà. La protesta va començar al voltant de les sis de la tarda, però els manifestants no van poder arribar fins a la porta de la cambra, com era la seva intenció, a causa de la forta presència policial, que els va impedir el pas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A última hora del dia, el nombre de manifestants rondava el miler de persones i, tot i que va haver-hi alguns moments de tensió, els antidisturbis no van haver d'intervenir. A quarts de dues de la matinada, i sense que s'haguessin registrat incidents, els pocs indignats que quedaven a la zona han decidit retirar-se i tornar a la Puerta del Sol. Tot i així, han advertit que tenen intenció de reprendre la protesta aquesta nit.

Durant la protesta, els manifestants han llegit un manifest en contra de la reforma de la negociació col·lectiva, han exigit que els deixessin accedir a la cambra "on resideix la sobirania del poble", i fins i tot han proposat que una assemblea del moviment 15-M pogués celebrar-se a l'interior del Congrés. Tot i els molts crits contra els polítics i la seva tasca, cap diputat no s'ha apropat als manifestants per parlar-hi.

stats