Política 25/11/2012

Iniciativa constata que "els partits de les retallades són els que reculen de manera clara"

La número dos de la candidatura d'ICV-EUiA, Dolors Camats, remarca que "el partit que havia convocat eleccions per apuntalar una majoria ha fracassat". La coalició ecosocialista es felicita per "l'elevada i històrica participació"

Carme Riera Sanfeliu
1 min
Dolors Camats valora els resultats electorals d'ICV-EUiA / ACN

BarcelonaLa número dos de la candidatura d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha constatat que "els partits de les retallades són els que reculen de manera molt clara" i s'ha mostrat satisfeta amb l'elevada participació, diu, històrica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la primera compareixença del partit després del tancament de les urnes, Camats ha dit que Iniciativa "constata el fracàs d'un partit que havia fet una convocatòria electoral que els havia de servir per apuntalar una majoria i que, sembla, acabarà perdent escons".

Segons el sondeig a peu d'urna de TV3, Iniciativa mantindria els deu diputats actuals o en sumaria dos. Camats s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar l'atribució d'escons fins que no es confirmin els resultats. Tot i això, ha opinat que mantenir-se en el nombre actual o augmentar és un bon resultat "tenint en compte que s'ha volgut polaritzar la campanya i centrar-la en el debat sobiranista".

Des de la seu electoral d'Iniciativa a l'Hotel Catalonia Berna, la número dos ha relacionat el retrocés del PSC "amb la seva trajectòria dels darrers dos anys" i ha opinat que l'ingrés de les CUP a l'hemicicle avala "la pluralitat a Catalunya, on el fet de tenir 5 o 6 grups parlamentaris no és una anomalia sinó una realitat".

stats