POLÍTICA
Política 18/02/2014

Iniciativa vol que De Gispert convidi entitats socials a intervenir en el ple sobre pobresa

CiU ja ha respost que no està per "originalitats" i per insistir en un diagnòstic sobradament conegut, sinó per abordar les accions polítiques concretes per pal·liar la pobresa. El ple es farà entre el 12 i el 14 de març

M.colomer
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha instat la presidenta del Parlament a convidar entitats socials a intervenir en el ple monogràfic sobre la pobresa que es farà entre els dies 12 i 14 de març a instància de PSC, ICV-EUiA i CUP. Els ecosocialistes han presentat aquesta tarda la proposta, que busca que siguin les mateixes entitats les que obrin el ple i "situïn" el debat polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al parlament, Camats ha instat De Gispert a fer us de la prerrogativa per convidar a intervenir al ple organitzacions extraparlamentàries quan puguin aportar valor afegit al debat. Ha posat d'exemple l'expresident del Parlament Ernest Benach, que el 2009 va fer ús d'aquesta capacitat que atorga a la segona autoritat del país el reglament de la cambra per convidar a intervenir en l'hemicicle el sociolingüista i premi d'honor de les lletres catalanes Joan Solà, que va morir el 2010.

Els ecosocialistes han anunciat el registre d'una petició a la Mesa del Parlament per proposar que compareguin representants del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars, Cáritas, Creu Roja, Intermón, la PAH, Unicef, PINCAT i la Fundació Arrels.

Toc d'alerta contra les "originalitats" d'ICV

D'entrada, però, la proposta -una "originalitat" a criteri de CiU- ha generat recels a les files de la federació nacionalista, que ha fet una crida a "no utilitzar" les entitats per desgastar el Govern. "Ens agradaria que ens centréssim més en l'efectivitat i no en les originalitats". Tant CiU com Erc defensen que no té sentit insistir en un diagnòstic sobradament conegut i que al parlament li pertoca concretar les accions polítiques per pal·liar els efectes de la pobresa.

stats