Política02/06/2014

Joan Carles I abdica per obrir una "nova etapa" i avisa que Felip encarna "l'estabilitat"

El fins ara rei destaca que el seu hereu té la "maduresa, preparació i sentit de la responsabilitat" necessaris per assumir el paper de cap de l'Estat

R.mateos / J.rusiñol

Barcelona / MadridJoan Carles de Borbó, en el seu missatge institucional de comiat com a rei, ha explicat aquest dilluns que abdica en el seu fill Felip perquè encari les "transformacions" necessàries a l'estat espanyol "amb més energia". En una intervenció en clau de relleu generacional, Joan Carles ha assegurat, en un missatge televisat, que Felip té la "maduresa, preparació i sentit de la responsabilitat" necessaris per assumir el paper de cap de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i passar el relleu, l'encara monarca ha deixat clar que Felip està en plenes condicions de "garantir l'estabilitat" de la "gran nació" espanyola. En el missatge -en què ha citat la reina Sofia, la princesa Letícia i el seu pare, Joan de Borbó- ha assegurat que en tot moment ha provat de ser el rei de tots els espanyols i ha ha patit amb les tristeses col·lectives i s'ha alegrat amb els moments d'èxit. Portarà, segons ha dit, sempre Espanya "al fons del cor".

Cargando
No hay anuncios

Joan Carles ha explicat que va començar a madurar la decisió el mes de gener, quan va complir 76 anys, i que sempre ha pres les decisions -com la d'abdicar- pensant en el millor de l'Estat. S'ha mostrat orgullós de la feina feta i agraït pels suports rebuts de bona part de la ciutadania durant aquests anys de mandat.

----------------------------------

Cargando
No hay anuncios

Per llegir el discurs d'abdicació de Joan Carles I d'una altra manera, descobreix aquí el núvol d'etiquetes generat amb les paraules que més apareixen en el text que ha llegit el monarca espanyol.