Política 02/06/2014

Joan Carles I abdica per obrir una "nova etapa" i avisa que Felip encarna "l'estabilitat"

El fins ara rei destaca que el seu hereu té la "maduresa, preparació i sentit de la responsabilitat" necessaris per assumir el paper de cap de l'Estat

R.mateos / J.rusiñol
1 min

Barcelona / MadridJoan Carles de Borbó, en el seu missatge institucional de comiat com a rei, ha explicat aquest dilluns que abdica en el seu fill Felip perquè encari les "transformacions" necessàries a l'estat espanyol "amb més energia". En una intervenció en clau de relleu generacional, Joan Carles ha assegurat, en un missatge televisat, que Felip té la "maduresa, preparació i sentit de la responsabilitat" necessaris per assumir el paper de cap de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i passar el relleu, l'encara monarca ha deixat clar que Felip està en plenes condicions de "garantir l'estabilitat" de la "gran nació" espanyola. En el missatge -en què ha citat la reina Sofia, la princesa Letícia i el seu pare, Joan de Borbó- ha assegurat que en tot moment ha provat de ser el rei de tots els espanyols i ha ha patit amb les tristeses col·lectives i s'ha alegrat amb els moments d'èxit. Portarà, segons ha dit, sempre Espanya "al fons del cor".

Joan Carles ha explicat que va començar a madurar la decisió el mes de gener, quan va complir 76 anys, i que sempre ha pres les decisions -com la d'abdicar- pensant en el millor de l'Estat. S'ha mostrat orgullós de la feina feta i agraït pels suports rebuts de bona part de la ciutadania durant aquests anys de mandat.

----------------------------------

Per llegir el discurs d'abdicació de Joan Carles I d'una altra manera, descobreix aquí el núvol d'etiquetes generat amb les paraules que més apareixen en el text que ha llegit el monarca espanyol.

El núvol de paraules del discurs del rei
stats