HABITATGE
Política04/01/2013

Coscubiela demana la suspensió indefinida de tots els desnonaments mentre no hi hagi una llei específica

ICV presenta una esmena a la totalitat al projecte de llei de mesures urgents per protegir els deutors hipotecaris presentada pel PP

Efe

MadridEl diputat d'ICV, Joan Coscubiela, en nom de la coalició parlamentària La Izquierda Plural (IU, ICV-EUiA, CHA), ha anunciat que el grup ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei de mesures urgents per reforçar la protecció dels deutors hipotecaris, i per això ha demanat una moratòria universal i indefinida dels procediments hipotecaris, a petició del deutor, en qualsevol fase en què tingui la seva tramitació, sempre que es compleixin les condicions de domicili habitual, insolvència sobrevinguda i no disponibilitat d'un altre habitatge amb què satisfer el dret. "El drama social dels desnonaments està assolint una dimensió i un dramatisme insuportables per a la consciència social i la convivència democràtica del nostre país, calen solucions urgents" ha remarcat Coscubiela.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem sentit veus de sectors molt diversos, des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a membres del poder judicial que van en aquest mateix sentit", ha afegit el diputat ecosocialista al Congrés, que defensa que s'adoptin mesures legislatives en l'àmbit hipotecari, financer i processal, així com polítiques socials i d'habitatge que corregeixin les injustícies i la indefensió dels deutors enfront de les entitats financeres i garanteixin el dret constitucional a un habitatge digne per a tothom.

Cargando
No hay anuncios

El text legislatiu que es presenta pretén donar una solució provisional al drama dels desnonaments mentre no es duguin a terme els canvis en l'ordenament jurídic que contemplin la dació en pagament amb caràcter retroactiu i el dret a continuar disposant d'un habitatge digne. "Hem d'aturar aquest drama, perquè cada dia hi ha 500 famílies desnonades a tot Espanya", ha recordat Joan Coscubiela.

A més de la moratòria universal i indefinida, en l'esmena presentada s'indica que aquesta paralització inclouria també la suspensió dels interessos derivats del deute. Una suspensió que es mantindria mentre no s'acordi la dació en pagament o s'inclogui en un procediment de liquidació ordenada dels deutes de la persona afectada, sempre en condicions ajustades a les possibilitats econòmiques del deutor. També proposa la constitució d'un fons social d'habitatges de titularitat estatal i gestió autonòmica integrat per habitatges d'entitats financeres nacionalitzades, habitatges d'entitats financeres participades pel FROB i habitatges desocupats la titularitat dels quals estigui en mans de les administracions públiques. Aquests actius immobiliaris es destinarien a habitatge públic de lloguer per un període de cinc anys a preu protegit.