CRISI AL PSC
Política02/05/2014

Navarro afirma que Rangel va acudir a l'acte de Societat Civil Catalana delegat pel PSC

El líder dels socialistes catalans desvincula el cas del diputat del Congrés i el de Mohedano, que ha estat expulsat de la direcció perquè va assistir a un míting d'ERC

Efe

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que el diputat al Congrés i exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va assistir per Sant Jordi a l'acte de presentació de la plataforma Societat Civil Catalana en representació del partit, i no a títol individual. Membre de la comissió executiva socialista, Rangel va acudir el dia 23 d'abril a l'acte que la plataforma contrària a la independència, al qual també van assistir dirigents de PP, Ciutadans, UPyD i Vox, fet que va provocar la reacció d'Avancem, corrent crític del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi del Río, dirigent d'aquest corrent i membre de l'executiva del PSC, va reclamar a la comissió de garanties del partit que prengués en consideració l'assistència de Rangel a fi de "dissipar qualsevol dubte en relació amb una possible doble rasadora sancionadora", en referència a la suspensió del crític Fabian Mohedano dels seus càrrecs orgànics per assistir a un míting d'ERC. La Comissió de Garanties del PSC va respondre aquesta setmana per carta a Del Río i va apuntar que tractarà aquesta qüestió en la seva pròxima reunió del plenari d'aquest òrgan.

Cargando
No hay anuncios

Però en declaracions a Efe, Navarro ha explicat que Societat Civil Catalana va invitar el PSC a acudir a la presentació i, "com en molts altres actes que es fan a Catalunya de diferents associacions, Rangel va ser delegat pel partit per assistir". Navarro ha considerat que l'assistència de Rangel va ser un cas "molt diferent" a la de Mohedano el desembre passat a un míting del líder d'ERC, Oriol Junqueras. "Rangel no va assistir a un acte d'un altre partit que també es presenta a les eleccions com a adversari del PSC, sinó que va assistir a un acte d'una entitat que no es presenta a eleccions, en la qual ens van invitar, com ens inviten moltes altres entitats, i ho va fer en representació del mateix partit", ha insistit.

Així, ha recordat que "representants del partit han anat a actes d'Òmnium Cultural o d'altres entitats catalanes perquè ens hi han invitat, però és molt diferent una cosa de l'altra".

Cargando
No hay anuncios

Acusa els crítics de Girona de no voler primàries

També s'ha referit, d'altra banda, a les discrepàncies en el si del partit entre direcció i corrents crítics, al·ludint especialment a la renúncia de deu membres de l'executiva socialista a Girona, entre ells, el president de la Federació del PSC de Girona, Joaquim Nadal; el seu germà i exdiputat Manel Nadal, i la portaveu socialista a l'Ajuntament, Pia Bosch.

Cargando
No hay anuncios

Navarro ha recordat que "les coses, al partit, ara es fan diferent", en referència als processos de primàries impulsats a tot el territori, com és el cas de Girona. "Hi ha resistències a aquest canvi de persones que estaven acostumades a exercir el poder del partit de manera diferent? –s'ha preguntat–. El que hem detectat a Girona és justament una resistència a poder fer processos en els quals no decideixin uns quants, sinó el conjunt de la militància i la població".

Navarro ha advertit, així, que el PSC "continuarà treballant per millorar la qualitat democràtica, també dins del partit", i defensar els seus principis: "Catalanisme, federalisme i esquerra". "Tots els qui estan en aquest partit defensen això, comparteixen aquests valors. Hi pot haver diferents criteris i maneres de funcionar, però aquests valors s'han de compartir", ha conclòs.