CRISI AL PSC
Política 02/05/2014

Navarro afirma que Rangel va acudir a l'acte de Societat Civil Catalana delegat pel PSC

El líder dels socialistes catalans desvincula el cas del diputat del Congrés i el de Mohedano, que ha estat expulsat de la direcció perquè va assistir a un míting d'ERC

Efe
2 min
José Rosinyol, president de l'entitat, durant la presentació de Societat Civil Catalana / ACN

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que el diputat al Congrés i exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, va assistir per Sant Jordi a l'acte de presentació de la plataforma Societat Civil Catalana en representació del partit, i no a títol individual. Membre de la comissió executiva socialista, Rangel va acudir el dia 23 d'abril a l'acte que la plataforma contrària a la independència, al qual també van assistir dirigents de PP, Ciutadans, UPyD i Vox, fet que va provocar la reacció d'Avancem, corrent crític del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi del Río, dirigent d'aquest corrent i membre de l'executiva del PSC, va reclamar a la comissió de garanties del partit que prengués en consideració l'assistència de Rangel a fi de "dissipar qualsevol dubte en relació amb una possible doble rasadora sancionadora", en referència a la suspensió del crític Fabian Mohedano dels seus càrrecs orgànics per assistir a un míting d'ERC. La Comissió de Garanties del PSC va respondre aquesta setmana per carta a Del Río i va apuntar que tractarà aquesta qüestió en la seva pròxima reunió del plenari d'aquest òrgan.

Però en declaracions a Efe, Navarro ha explicat que Societat Civil Catalana va invitar el PSC a acudir a la presentació i, "com en molts altres actes que es fan a Catalunya de diferents associacions, Rangel va ser delegat pel partit per assistir". Navarro ha considerat que l'assistència de Rangel va ser un cas "molt diferent" a la de Mohedano el desembre passat a un míting del líder d'ERC, Oriol Junqueras. "Rangel no va assistir a un acte d'un altre partit que també es presenta a les eleccions com a adversari del PSC, sinó que va assistir a un acte d'una entitat que no es presenta a eleccions, en la qual ens van invitar, com ens inviten moltes altres entitats, i ho va fer en representació del mateix partit", ha insistit.

Així, ha recordat que "representants del partit han anat a actes d'Òmnium Cultural o d'altres entitats catalanes perquè ens hi han invitat, però és molt diferent una cosa de l'altra".

Acusa els crítics de Girona de no voler primàries

També s'ha referit, d'altra banda, a les discrepàncies en el si del partit entre direcció i corrents crítics, al·ludint especialment a la renúncia de deu membres de l'executiva socialista a Girona, entre ells, el president de la Federació del PSC de Girona, Joaquim Nadal; el seu germà i exdiputat Manel Nadal, i la portaveu socialista a l'Ajuntament, Pia Bosch.

Navarro ha recordat que "les coses, al partit, ara es fan diferent", en referència als processos de primàries impulsats a tot el territori, com és el cas de Girona. "Hi ha resistències a aquest canvi de persones que estaven acostumades a exercir el poder del partit de manera diferent? –s'ha preguntat–. El que hem detectat a Girona és justament una resistència a poder fer processos en els quals no decideixin uns quants, sinó el conjunt de la militància i la població".

Navarro ha advertit, així, que el PSC "continuarà treballant per millorar la qualitat democràtica, també dins del partit", i defensar els seus principis: "Catalanisme, federalisme i esquerra". "Tots els qui estan en aquest partit defensen això, comparteixen aquests valors. Hi pot haver diferents criteris i maneres de funcionar, però aquests valors s'han de compartir", ha conclòs.

stats