Política
Política10/07/2011

Joan Ridao: “CiU és el responsable de la rehabilitació política del PP”

El secretari general d'ERC s'ha reiterat a defensar la seva decisió de no presentar-se com a candidat a la presidència del partit per “no dividir-lo” més

Redacció

BarcelonaEl secretari general d'Esquerra Republicana de Cataluna (ERC), Joan Ridao, ha acusat CiU d'haver “rehabilitat políticament el PP”, a qui ha assenyalat com a màxim responsable d'haver “impugnat” l'Estatut. En declaracions a l'espai L'entrevista de Catalunya Informació, Ridao ha assegurat que “ens trobem a la casella zero” en política catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent d'Esquerra ha assegurat que no se sent “sol” dins el partit, però ha defensat la seva decisió de no presentar-se com a candidat en el pròxim congrés dels republicans per no portar “una nova divisió” dins el partit, fet que ha assenyalat com a principal causa del “càstig electoral” sofert. Ridao ha declinat pronunciar-se sobre l'encaix de les seves idees amb les de l'eurodiputat Oriol Junqueras –candidat a la presidència d'ERC-, i ha vinculat la seva continuïtat a Madrid a les “decisions sobre com ha d'actuar el partit” que es preguin durant el congrés de la tardor.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats també s'ha mostrat crític amb Rubalcaba i ha assegurat que l'encara vicepresident espanyol marxa del govern espanyol deixant “un cementiri fred” i sense haver complert amb la seva promesa de “frenar la dreta”. En aquest sentit, Ridao ha assegurat que el candidat socialista forma part de “la vella guàrdia felipista”, lleugerament “modernitzada”, i s'ha mostrat escèptic amb el fet que el candidat socialista treballi per solucionar “l'esquinç polític profund” entre Catalunya i Espanya.