Política 10/07/2013

Martí crida Lucena a "no perdre els papers" i reclama "respecte" pels sectors crítics del PSC

El líder dels socialistes de Barcelona demana als companys de partit fer "una síntesi com la dels anys 70"

Acn
2 min

BarcelonaEl líder del PSC a Barcelona, Jordi Martí, ha replicat les paraules del portaveu parlamentari, Maurici Lucena, que va considerar dimarts "irrellevants" les opinions del regidor en l'àmbit nacional i va insinuar que és incapaç d'entendre el document de Granada pactat amb el PSOE. En ser preguntat per això, Martí ha fet una crida a "no perdre els papers" quan al PSC s'aborda el debat nacional o es mostren discrepàncies amb la línia de la direcció, com ha fet ell arran del document sobre la reforma constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el regidor ha posat "en dubte" que les opinions dels crítics del PSC "siguin minoritàries" entre la societat catalana, i ha fet una crida dins el partit a fer "una síntesi com la dels anys 70". Després de participar en un esmorzar col·loqui al Fórum Europa Tribuna Catalunya, Jordi Martí ha atès els periodistes i, tot i assegurar en un primer moment que preferia "no respondre" a les paraules de Lucena perquè "no calia", ha acabat replicant al portaveu del grup parlamentari.

I és que al regidor de Barcelona no li va agradar que Lucena deixés anar que les postures dels crítics del PSC –on s'emmarca habitualment Jordi Martí– són "minoritàries". "Que sigui minoritari o no s'ha d'analitzar des del punt de vista intern del partit i també des del punt de vista de l'espai social i socialista; i en aquest últim punt tinc els meus dubtes que sigui tan minoritari", ha sentenciat, i ha afegit que "en qualsevol cas, ningú té els indicadors per saber si l'encerten més uns o altres".

Jordi Martí ha volgut evitar l'enfrontament directe amb Lucena i ha emmarcat les diferències en uns "moments de canvis i transformació, quan és lògic que apareguin sensibilitats diferents". Tot i això, ha volgut ser ben directe a l'hora de fer-li "una crida al respecte, a escoltar, a posar-se en el lloc de l'altre", en referència a les bufetades de la direcció amb els sectors crítics.

Durant la seva intervenció al col·loqui, Jordi Martí també n'ha fet una petita referència en ser preguntat pels assistents. I per això el regidor socialista ha demanat a Lucena i a la resta de companys que participen en aquests enfrontaments que no "perdin els papers", perquè només així el partit "pot tornar a tenir el paper central de les capes populars i centrals de la ciutat". "Espero que això passi, i podrem tornar a fer la mateixa síntesi dels anys 70", ha comentat en clara referència al procés d'unificació socialista que va agrupar els sectors més catalanistes amb els que venien de la federació catalana del PSOE.

stats