9-N ALTERNATIU
Política15/10/2014

L'Ajuntament de Montornès del Vallès (d'ICV-EUiA) no facilitarà recursos per celebrar "aquest 9-N"

L'alcalde José Antonio Montero considera que la consulta "no ratificarà amb garanties democràtiques la voluntat del poble català"

Acn

Montornès del VallèsL'Ajuntament de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) no facilitarà espais, recursos i "ni molt menys funcionaris" per a la consulta del 9-N anunciada pel president Mas aquest dimarts al matí. L'alcalde José Antonio Montero, d'ICV-EUiA, considera que "aquest nou 9-N no ratificarà amb garanties democràtiques la voluntat del poble català" i avisa que "només hi participarà un percentatge de gent i que els mecanismes arribaran només a una part de la població". Montero ha recordat que l'Ajuntament va aprovar una moció per donar suport a la consulta del decret, però que "no ens hi trobaran en aquest succedani".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde ha explicat a l'ACN que no ha tingut cap comunicació oficial per part de la Generalitat, però que a Montornès es podria fer la consulta als dos instituts del municipi, propietat del Govern. "No ens sentim partíceps d'aquesta consulta", ha reiterat Montero, que també és membre del consell nacional i de la comissió nacional d'EUiA. En aquest sentit, ha recordat que el seu partit tenia un acord d'unitat amb el 9-N que es va segellar en el decret signat per Mas el dissabte 27 de setembre.

Cargando
No hay anuncios

Es dóna el cas que l'Ajuntament de Montornès va acordar donar suport a la consulta del 9-N amb una moció aprovada per tots els partits del consistori excepte el PP. Montero, però, ha recordat que aquell text es basava en "la legalitat" i en la consulta tal com estava plantejada des de l'inici. Montero, d'ICV-EUiA, governa en majoria absoluta.