RENOVACIÓ A UNIÓ
Política02/08/2014

Duran deixa la porta oberta perquè el seu nou moviment de centre "se sumi a Unió o a CiU" a les municipals

El líder democristià explica que ja ha parlat "amb gent militant socialista, d'altres partits, professionals, empresaris compromesos o gent que treballa en les parròquies" sobre l'espai que vol constituir

Efe

PalafrugellEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat aquest dissabte de forma contundent que "mai" deixarà UDC, encara que ha reiterat la seva intenció d'impulsar un moviment polític per tornar Catalunya a la "centralitat", que aglutini diferents partits i sectors socioeconòmics. Duran i Lleida s'ha pronunciat així durant l'esmorzar que anualment organitza el seu partit a la comarca gironina del Baix Empordà, on ha estat acompanyat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs als militants d'UDC Duran ha evitat pronunciar-se sobre el cas Pujol i l'ha deixat en mans "dels jutges". Josep Antoni Duran i Lleida, que ha puntualitzat que, tot i reconèixer que afecta el procés sobiranista, la confessió de Jordi Pujol no acaba "amb la voluntat majoritària del poble de Catalunya", ha insistit en la seva voluntat de mantenir-se a UDC i defensar "la seva continuïtat".

Cargando
No hay anuncios

"Mai aniré a un altre partit", ha reiterat Duran i Lleida, que ha subratllat la voluntat de la seva formació que la política recuperi la "sensibilitat", i pel que fa a això ha recordat la seva recent visita a un menjador social, malgrat les bromes que ha admès que va rebre sobre aquesta qüestió a través de les xarxes socials. El líder d'UDC ha apostat per l'"economia del bé comú" i perquè es reconegui "la personalitat nacional de Catalunya" des d'un model de confederació.

No obstant això, Josep Antoni Duran i Lleida ha arribat a la conclusió que aquest camí la seva formació no el pot recórrer en solitari i, d'aquí, la proposta de "reflexió oberta, no només a UDC sinó amb altres sectors de la societat". "Ja hem començat a treballar", ha recordat Duran i Lleida, que ha revelat contactes "amb gent militant socialista, d'altres partits, professionals, empresaris compromesos o gent que treballa en les parròquies".

Cargando
No hay anuncios

De tota manera, el líder democristià ha insistit que aquesta "reflexió pública" que ha datat a final de novembre no equival a la constitució en aquesta època d'una nova formació, sinó que es plasmarà en unes jornades. De les "reflexions i conclusions" que es treguin d'aquesta reunió, Josep Antoni Duran i Lleida ha explicat que s'analitzarà "si seria bo articular un moviment polític que, més enllà d'UDC, recuperi aquesta centralitat".

Duran i Lleida ha puntualitzat que ja es veurà si es pot articular aquest nou espai "que se sumi a UDC o a CiU" per a les eleccions municipals de l'any vinent. "Això no és contra CDC", ha precisat el líder d'UDC, que ha reiterat que es tractaria de "reforçar CiU" a través d'UDC com abans es va fer des de l'altre soci de coalició.

Cargando
No hay anuncios

La legalitat de la consulta sortirà del Parlament

Pel que fa al debat sobiranista, Duran i Lleida ha explicat que la legalitat que s'exigeix sortirà del Parlament de Catalunya i ha demanat al president del govern espanyol "imaginació", tal com, segons ha recordat, també li va sol·licitar anteriorment el president espanyol a ell.

Cargando
No hay anuncios

El conseller Ramon Espadaler, nou secretari general de CiU pendent de ratificació després de la renúncia al càrrec de Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat també l'aposta per la centralitat i la legalitat per tirar endavant la consulta del 9 de novembre, "que emanarà del Parlament".

A aquesta reunió d'UDC hi ha assistit també l'ex primer ministre italià Enrico Letta, que passa uns dies al Baix Empordà a la residència de Duran i Lleida, al qual li uneix una relació personal.