REPARTIMENT DEL DÈFICIT
Política31/07/2013

Duran: "Cal recordar que estem així pel dèficit generat pel tripartit"

El líder d'Unió veu "inacceptable" el sostre imposat i afirma que "no es poden fer uns pressupostos sense carregar-se el benestar dels més febles"

Efe

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat "inacceptable" l'objectiu de dèficit de l'1,58% fixat per a Catalunya amb el qual, segons la seva opinió, "no es poden fer uns pressupostos sense carregar-se el benestar dels més febles". "És inacceptable la decisió de fixar un 1,58 % de dèficit per a Catalunya per part de l'Estat i a sobre hi ha alguns que protesten per l'asimetria", ha afirmat Duran en el seu compte Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha criticat que l'Estat "asfíxia" les comunitats autònomes i a Catalunya en particular, ja que es queda més proporció en el repartiment del dèficit en comparació a la despesa que fa. "L'Estat gasta dos terços i un terç les comunitats autònomes, però en el repartiment del dèficit es queda amb molt més de dos terços", ha lamentat Duran.

Cargando
No hay anuncios

Tanmateix, el dirigent democristià ha cridat igualment a "no perdre la memòria" i ha recordat que s'ha arribat a la situació actual "pel dèficit generat pel tripartit PSC + ERC + ICV".