REPARTIMENT DEL DÈFICIT
Política 31/07/2013

Duran: "Cal recordar que estem així pel dèficit generat pel tripartit"

El líder d'Unió veu "inacceptable" el sostre imposat i afirma que "no es poden fer uns pressupostos sense carregar-se el benestar dels més febles"

Efe
1 min
Josep A. Duran i Lleida a l'escola d'estiu d'Unió / ACN

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat "inacceptable" l'objectiu de dèficit de l'1,58% fixat per a Catalunya amb el qual, segons la seva opinió, "no es poden fer uns pressupostos sense carregar-se el benestar dels més febles". "És inacceptable la decisió de fixar un 1,58 % de dèficit per a Catalunya per part de l'Estat i a sobre hi ha alguns que protesten per l'asimetria", ha afirmat Duran en el seu compte Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha criticat que l'Estat "asfíxia" les comunitats autònomes i a Catalunya en particular, ja que es queda més proporció en el repartiment del dèficit en comparació a la despesa que fa. "L'Estat gasta dos terços i un terç les comunitats autònomes, però en el repartiment del dèficit es queda amb molt més de dos terços", ha lamentat Duran.

Tanmateix, el dirigent democristià ha cridat igualment a "no perdre la memòria" i ha recordat que s'ha arribat a la situació actual "pel dèficit generat pel tripartit PSC + ERC + ICV".

stats