Política10/06/2014

Terricabras, elegit nou president de l'Aliança Lliure Europea a l'Eurocambra

L'eurodiputat d'ERC substituirà la gal·lesa Jill Evans i podrà tenir "més presència i intervencions" al Parlament Europeu

Acn

Brusel·lesL'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras ha estat elegit per unanimitat aquest dimarts nou president de l'Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu. En una reunió a Brussel·les, la formació ha escollit Terricabras com a substituït de la gal·lesa Jill Evans, del Plaid Cymru, que va ostentar el càrrec durant la darrera legislatura. Terricabras, a més, es converteix automàticament en vicepresident primer del grup que els Verds i l'ALE comparteixen a l'Eurocambra, el cinquè més gran d'hemicicle, amb 52 escons. ERC, amb els seus dos eurodiputats, es convertirà primer partit de l'ALE, quan es confirmi la sortida dels quatre de l'N-VA flamenca.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'haver de compartir l'escó amb el BNG, ERC ha passat a presidir la seva família política europea, l'ALE. La coalició entre ERC i la Nova Esquerra Catalana d'Ernest Maragall té dos escons, els mateixos que l'SNP d'Alex Salmond, però els catalans van obtenir uns 200.000 vots més a les eleccions del 25-M. Mentre Esquerra va aconseguir més de 594.000 vots, els independentistes escocesos en van rebre 389.500. Terricabras comptarà amb el suport del president de l'SNP, Ian Hudghton, com a tresorer del grup de l'ALE.

Cargando
No hay anuncios

"La veritat és que el canvi ha estat molt notable, perquè quan fa cinc anys va ser elegit Junqueras teníem només mig escó" i "això ara s'ha quadruplicat, tenim dos eurodiputats sencers i el nostre primer dia aquí a Brussel·les els companys de grup ens van rebre amb grans aplaudiments", ha celebrat Terricabras en declaracions a l'ACN.

La presidència de l'ALE i la vicepresidència primera del grup parlamentari dels Verds "voldrà dir més presència directa al Parlament Europeu, per a intervencions i tenir més influència". "Això és important no tant per a mi o per a ERC sinó per al país, que un català independentista pugui tenir una posició rellevant a l'Eurocambra", ha explicat el cap de llista d'ERC a les europees.

Cargando
No hay anuncios

Terricabras aspira a ser membre dels comitès d'Afers Constitucionals i Llibertats civils i drets humans, "pel moment polític que viu el país" i per "vocació i dedicació al llarg de la vida". Maragall ha demanat formar part del comitè d'Educació i Ciència i també als d'Economia, Indústria i Energia. "Esperem poder arribar a com més comissions parlamentàries millor", ha explicat l'eurodiputat republicà.