Política12/03/2015

La mà dreta de Duran a Madrid, a CDC: "Si volen anar cap al precipici, que hi vagin ells i que ens deixin tranquils"

"Els que diuen que Duran va per una banda i Unió per una altra s'equivoquen", assegura Josep Sánchez Llibre

Acn

MadridEl diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha exigit aquest dijous una "rectificació immediata" als alcaldes de Mataró i Figueres que han criticat la figura de Josep Antoni Duran i Lleida. Sánchez Llibre ha advertit que "si no ho fan les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per a CDC, sinó per a CiU". "Que sàpiguen que això s'ha acabat, que ja no estem disposats a arribar un mil·límetre més enllà i si volen anar al precipici que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils", ha dit visiblement molest en unes declaracions a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha fet referència d'aquesta manera a les manifestacions d'aquest dimecres de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que en una entrevista al diari ARA apuntava que UDC com a partit no és un obstacle per a la independència, però Duran i Lleida ho "podria ser". També a les d'aquest dijous de l'alcalde Mataró, Joan Mora, que s'ha mostrat contrari a la possibilitat que Duran i Lleida torni a ser el candidat de CiU a les eleccions generals i ha atribuït una suposada falta de contundència al Congrés al fet que Duran no se sent independentista.

Cargando
No hay anuncios

El diputat d'Unió ha afirmat que les manifestacions dels alcaldes de Mataró i Figueres són "inacceptables, lamentables i impresentables" i ha demanat una "rectificació immediata". "Ja n'hi ha prou. Això s'ha acabat", ha advertit abans de demanar als dos alcaldes que "es dediquin a treballar, a guanyar les eleccions i a posar-se amb les altres formacions polítiques a les quals han de guanyar electoralment".

Segons el número dos d'Unió a Madrid, cal que els dos alcaldes es retractin perquè "si no ho fan les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per a CDC, sinó per a CiU". "Aquests senyors han de saber que UDC som els seus socis, no els seus adversaris i enemics", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

En aquest marc, ha llançat un missatge a la direcció de Convergència. "Espero que no faci falta que jo els ho digui i que ja ho faran per pròpia iniciativa, perquè si no ho fan, encara pitjor".

A més, segons Sánchez Llibre, "s'equivoquen" els que critiquen la figura de Duran i Lleida i apunten que Unió va per una altra banda. "Unió i Duran van en la mateixa direcció. Som un partit sobirà que volem decidir tot el que ja hem decidit nosaltres mateixos i no necessitem ningú que ens tuteli", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

En aquest marc ha recordat que Duran i CiU van guanyar les últimes eleccions generals al Parlament espanyol i van ser la primera força democràtica a Catalunya, un fet que, segons Sánchez Llibre, els alcaldes haurien de veure com "un aval per tenir un bon resultat electoral a les eleccions locals".