Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa es retroben amb Marta Rovira a Suïssa

És la primera reunió entre presos polítics ja indultats i un dirigent a l'exili

ARA

This browser does not support the video element.

BarcelonaEls nou presos polítics van ser indultats fa tot just una setmana, i des de llavors la seva agenda ha tret fum. Aquest dimecres s'ha produït la primera trobada de part dels dirigents independentistes ja alliberats amb l'exili. El president d'ERC, Oriol Junqueras; l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa s'han retrobat a Suïssa amb la secretària general del partit, Marta Rovira. "És un dia especial, molt emotiu i emocionant, perquè fa quatre anys que no ens podíem abraçar i estar plegats per la repressió", ha assegurat Rovira en declaracions recollides per l'ACN. En una breu atenció als mitjans, Junqueras ha insistit en reivindicar l'amnistia i el dret a l'autodeterminació: "Li devem a la gent lluitar per acabar amb la repressió contra tothom i fer un referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Feia més de tres anys que Junqueras i Rovira, els dos màxims dirigents republicans, no es veien en persona, des que la secretària general del partit el va visitar a la presó abans de marxar a l'exili. De fet, aquest dimecres han aprofitat el retrobament a Ginebra per fer una jornada de treball per abordar el futur del partit i també del país. A més, tots cinc han coincidit també amb l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Cargando
No hay anuncios

Amb aquesta trobada s'inicien les visites dels nou presos polítics indultats a l'exili. Divendres es preveu que siguin els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, així com el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, els que visitin l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica); mentre que Junqueras també vol reunir-se la setmana vinent amb Puigdemont, però a Estrasburg (França), on se celebra el ple de l'Eurocambra. Amb tot, encara no està clar que la trobada es produeixi, ja que l'expresident podria seguir el ple des de Brussel·les, i per tant no coincidiren.

Cargando
No hay anuncios

La trobada amb Rovira ha estat visiblement emotiva, com es veu en el vídeo que acompanya la notícia. "No defallirem fins que tots i totes pugueu tornar a casa!", ha reivindicat Junqueras en una piulada.