Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa es retroben amb Marta Rovira a Suïssa

És la primera reunió entre presos polítics ja indultats i un dirigent a l'exili

ARA
2 min

BarcelonaEls nou presos polítics van ser indultats fa tot just una setmana, i des de llavors la seva agenda ha tret fum. Aquest dimecres s'ha produït la primera trobada de part dels dirigents independentistes ja alliberats amb l'exili. El president d'ERC, Oriol Junqueras; l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva i Dolors Bassa s'han retrobat a Suïssa amb la secretària general del partit, Marta Rovira. "És un dia especial, molt emotiu i emocionant, perquè fa quatre anys que no ens podíem abraçar i estar plegats per la repressió", ha assegurat Rovira en declaracions recollides per l'ACN. En una breu atenció als mitjans, Junqueras ha insistit en reivindicar l'amnistia i el dret a l'autodeterminació: "Li devem a la gent lluitar per acabar amb la repressió contra tothom i fer un referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Feia més de tres anys que Junqueras i Rovira, els dos màxims dirigents republicans, no es veien en persona, des que la secretària general del partit el va visitar a la presó abans de marxar a l'exili. De fet, aquest dimecres han aprofitat el retrobament a Ginebra per fer una jornada de treball per abordar el futur del partit i també del país. A més, tots cinc han coincidit també amb l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

Amb aquesta trobada s'inicien les visites dels nou presos polítics indultats a l'exili. Divendres es preveu que siguin els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, així com el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, els que visitin l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica); mentre que Junqueras també vol reunir-se la setmana vinent amb Puigdemont, però a Estrasburg (França), on se celebra el ple de l'Eurocambra. Amb tot, encara no està clar que la trobada es produeixi, ja que l'expresident podria seguir el ple des de Brussel·les, i per tant no coincidiren.

La trobada amb Rovira ha estat visiblement emotiva, com es veu en el vídeo que acompanya la notícia. "No defallirem fins que tots i totes pugueu tornar a casa!", ha reivindicat Junqueras en una piulada.

stats