Política20/11/2014

Junqueras proposa agrupar sota un mateix paraigua diferents candidatures independentistes en unes plebiscitàries

En una entrevista a Nació Digital, els republicans prioritzen acords per incloure punts comuns als programes electorals en una llista unitària

Ara

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha proposat aquest dijous que les diferents candidatures favorables a la independència consensuïn un nom comú per acompanyar cadascuna de les llistes per presentar-se a les properes eleccions fent evident així la transversalitat del projecte independentista. En una entrevista a Nació Digital, el líder republicà explica que una possibilitat seria establir un nom paraigua a compartir entre les diferents llistes del sí-sí. "Llista pel sí-CUP, Llista pel sí-CiU o Ara és l'Hora-ERC, Ara és l'Hora-CiU, etc.", ha posat d'exemple, una fórmula que l'ARA ja va avançar fa un mes que estudiaven els republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest nom comú faria molt fàcil d'interpretar el resultat i al mateix temps permetria mantenir la transversalitat" política del moviment, un dels principals valors del procés democràtic obert a Catalunya, ha sentenciat Junqueras. El president d'ERC prioritza els acords programàtics sobre la independència per davant de la configuració d'una llista de CDC i ERC encapçalada pel president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas. Això sí, el líder dels republicans considera que en qualsevol dels casos, la nova legislatura s'hauria d'abordar amb un govern "del màxim consens possible" per abordar un moment polític de gran complexitat com és la transició nacional cap al procés constituent del nou estat independent.