ELECCIONS 2011
Política25/05/2011

L'alcalde d'Igualada plega després de perdre les eleccions

Jordi Aymamí creu que és hora de l'"actualització"

Acn

BarcelonaL'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha anunciat aquest dimecres que plega després de perdre les eleccions municipals diumenge passat. En un manifest a favor de l'actualització del partit, l'encara alcalde, que ha estat 12 anys comandant la ciutat, passa el relleu a Jordi Riba a l'Ajuntament i a Xavier Figueras al partit, i també es posa a la seva disposició. Amb la voluntat de reorientar la seva dedicació a Igualada en "d'altres àmbits", Aymamí posa punt i final a una etapa i desitja tota la sort al futur alcalde, Marc Castells.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 22-M ha deixat els socialistes amb 5 regidors, dels 10 que tenien, mentre que CiU ha pujat fins a 10, quan en tenien 6. "Mantindré aquest amor (a Igualada) i reorientaré la dedicació en d'altres àmbits". Amb aquestes paraules, Aymamí comunica als seus veïns la seva dimissió al capdavant dels socialistes igualadins. I fa un al·legat en favor de l'actualització: "Fóra bo que tots plegats aprofitéssim el que ha passat per fer autocrítica i renovar els missatges i les persones".

Cargando
No hay anuncios

En el seu manifest, l'alcalde reconeix obertament que ha perdut les eleccions i manifesta que ha sigut un "honor" governar la ciutat durant 12 anys. Reivindicant la seva "dedicació" i posant com a exemple el "model sociosanitari", es mostra satisfet de la feina feta en tots els àmbits.

Aymamí explica que molts van aconsellar-lo que no es tornés a presentar "perquè bufaven mals vents", però ell va considerar que havia de "donar la cara" precisament per això, "per la situació de crisi i el desgast socialista generalitzat". Tot i que responsabilitza en part dels resultats la situació general, també admet que algunes coses no es deuen haver fet "prou bé" i caldrà corregir-les.