ELECCIONS 2011
Política 25/05/2011

L'alcalde d'Igualada plega després de perdre les eleccions

Jordi Aymamí creu que és hora de l'"actualització"

Acn
1 min

BarcelonaL'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha anunciat aquest dimecres que plega després de perdre les eleccions municipals diumenge passat. En un manifest a favor de l'actualització del partit, l'encara alcalde, que ha estat 12 anys comandant la ciutat, passa el relleu a Jordi Riba a l'Ajuntament i a Xavier Figueras al partit, i també es posa a la seva disposició. Amb la voluntat de reorientar la seva dedicació a Igualada en "d'altres àmbits", Aymamí posa punt i final a una etapa i desitja tota la sort al futur alcalde, Marc Castells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 22-M ha deixat els socialistes amb 5 regidors, dels 10 que tenien, mentre que CiU ha pujat fins a 10, quan en tenien 6. "Mantindré aquest amor (a Igualada) i reorientaré la dedicació en d'altres àmbits". Amb aquestes paraules, Aymamí comunica als seus veïns la seva dimissió al capdavant dels socialistes igualadins. I fa un al·legat en favor de l'actualització: "Fóra bo que tots plegats aprofitéssim el que ha passat per fer autocrítica i renovar els missatges i les persones".

En el seu manifest, l'alcalde reconeix obertament que ha perdut les eleccions i manifesta que ha sigut un "honor" governar la ciutat durant 12 anys. Reivindicant la seva "dedicació" i posant com a exemple el "model sociosanitari", es mostra satisfet de la feina feta en tots els àmbits.

Aymamí explica que molts van aconsellar-lo que no es tornés a presentar "perquè bufaven mals vents", però ell va considerar que havia de "donar la cara" precisament per això, "per la situació de crisi i el desgast socialista generalitzat". Tot i que responsabilitza en part dels resultats la situació general, també admet que algunes coses no es deuen haver fet "prou bé" i caldrà corregir-les.

stats