Política04/02/2017

La mobilització del 6-F pel judici del 9-N arriba gairebé als 40.000 inscrits

Ja hi ha 157 autocars contractats per ser a les 8.00 a Barcelona. Les entitats sobiranistes criden a defensar la "democràcia" i la voluntat d'"autodeterminació" de Catalunya

Núria Orriols

BarcelonaLa mobilització d'aquest dilluns, 6 de febrer, pel judici del 9-N, a les 8.00 davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, frega els 40.000 inscrits. Així ho han anunciat les entitats sobiranistes en un acte conjunt amb els partits a favor del dret a decidir al pati de l'escola de La Salle de Gràcia, a Barcelona, un dels espais més emblemàtics del 9 de novembre per les cues que es van formar per votar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També han anunciat que hi ha 157 autocars contractats, inclosos els procedents de les zones més allunyades de Barcelona. Des de Tremp, per exemple, surt un autobús a les 4.00 per ser a les 8.00 a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

A l'acte, sota el lema "El 6-F ens jutgen a tots", hi han participat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras; el cap de files de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; i Enric Blanes, coordinador de comunicació de l'ANC.

Cuixart ha cridat a la mobilització del 6 de febrer per defensar la democràcia i ha assegurat que el que es jutja aquest dilluns és la "dignitat de tot un poble" que vol autodeterminar-se. És per això que ha demanat a Europa que tingui un ull posat a Catalunya pel que passarà aquest dilluns. "Faig una crida a les institucions europees perquè prenguin partit", ha clamat Cuixart, que ha assegurat que enguany es tirarà endavant un referèndum i aquest cop vinculant.

Cargando
No hay anuncios

Al seu torn, Miquel Buch ha garantit el suport del món local a la mobilització i també al referèndum. I en relació als plans del govern espanyol de precintar col·legis per impedir el referèndum, el dirigent de l'ACM ha estat clar: "Si ens tanquen els col·legis, ens posarem en biblioteques, en centres cívics o en places, que no ens les poden precintar".

Neus Lloveras, des de l'AMI, també ha remarcat la "importància" de la mobilització d'aquest dilluns i ha cridat a manifestar-se contra una acció, el judici del 9-N, que considera de les més "greus" que han passat en democràcia.

Cargando
No hay anuncios

A l'acte s'hi han aplegat dirigents de tots els partits a favor del referèndum i en contra de la judicialització de la política: la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal; la diputada de la CUP Anna Gabriel; el diputat d'En Comú Podem al Congrés Josep Vendrell; el diputat de Catalunya Sí que es Pot i membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, i la regidora d'Unió a Barcelona, Sònia Recasens. També hi havia David Fernàndez (CUP) i David Companyon (EUiA). Els sindicats de CCOO i UGT han tingut representació a través dels seus caps de files, Joan Carles Gallego i Camil Ros.

Sobre l'operació Pika

Cargando
No hay anuncios

Preguntat per l'operació Pika, Cuixart ha denunciat la "xacra de la corrupció" que afecta també Catalunya, però alhora ha deixat clar que "no som innocents". A parer seu, darrere hi ha la "guerra bruta" de l'Estat per combatre el procés sobiranista.