Alto el foc d'ETA
Política16/01/2011

Patxi López creu que Batasuna "està exigint molt més" a ETA

El lehendakari confia que l'esquerra abertzale mantingui "la seva aposta per les vies polítiques" en la resolució del conflicte

Efe

BilbaoEl lehendakari, Patxi López, considera que és "evident que Batasuna li està exigint molt més a ETA", i ha desitjat que l'esquerra abertzale "segueixi en la mateixa direcció i demostri amb fets la seva aposta per les vies polítiques". En una entrevista publicada avui al diari El Correo, López veu "més a prop" el final de la violència a Euskadi perquè ETA "ha començat a assumir ue aquest final és inevitable", segons ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap del govern basc assegura que, en la seva opinió, la legalització de Batasuna "encarrilaria el procés" i el final d'ETA, ja que això "suposaria que o bé ETA ha desaparegut o bé l'esquerra abertzale ha recorregut el camí que li correspon i ha assumit la legalitat i els principis democràtics, i ha trencat amb la violència". López ha insistit que "és l'esquerra abertzale la que s'ha de legalitzar a si mateixa". "Si és a les urnes, perfecte, perquè suposarà que s'ha allunyat d'ETA", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el lehendakari ha valorat l'actitud del PNB en relació amb el terrorisme, i ha assegurat que els nacionalistes estan actuant amb "molta responsabilitat" en aquest àmbit. A més, ha dit que la política penitenciària "s'adapta a les circumstàncies" i que "sempre ho ha fet com una peça de la lluita contra el terrorisme".