Alto el foc d'ETA
Política 16/01/2011

Patxi López creu que Batasuna "està exigint molt més" a ETA

El lehendakari confia que l'esquerra abertzale mantingui "la seva aposta per les vies polítiques" en la resolució del conflicte

Efe
1 min

BilbaoEl lehendakari, Patxi López, considera que és "evident que Batasuna li està exigint molt més a ETA", i ha desitjat que l'esquerra abertzale "segueixi en la mateixa direcció i demostri amb fets la seva aposta per les vies polítiques". En una entrevista publicada avui al diari El Correo, López veu "més a prop" el final de la violència a Euskadi perquè ETA "ha començat a assumir ue aquest final és inevitable", segons ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap del govern basc assegura que, en la seva opinió, la legalització de Batasuna "encarrilaria el procés" i el final d'ETA, ja que això "suposaria que o bé ETA ha desaparegut o bé l'esquerra abertzale ha recorregut el camí que li correspon i ha assumit la legalitat i els principis democràtics, i ha trencat amb la violència". López ha insistit que "és l'esquerra abertzale la que s'ha de legalitzar a si mateixa". "Si és a les urnes, perfecte, perquè suposarà que s'ha allunyat d'ETA", ha afirmat.

D'altra banda, el lehendakari ha valorat l'actitud del PNB en relació amb el terrorisme, i ha assegurat que els nacionalistes estan actuant amb "molta responsabilitat" en aquest àmbit. A més, ha dit que la política penitenciària "s'adapta a les circumstàncies" i que "sempre ho ha fet com una peça de la lluita contra el terrorisme".

stats