POLÍTICA
Política17/07/2012

L'àvia, el pare i la tia de Letícia, imputats per alçament de béns

Se'ls investiga per haver fet alguna operació per ocultar la propietat d'una casa familiar a Ribadesella i evitar l'embargament de l'immoble per un deute de la tia

Ara / Efe

BarcelonaEl jutjat de primera instància i instrucció de Cangas de Onís ha citat a declarar divendres que ve Menchu Álvarez del Valle, àvia de la princesa Letícia, com a imputada per un suposat delicte d'alçament de béns, segons informa el Tribunal Superior de Justícia asturià. En la mateixa causa i pel mateix delicte també estan imputats Jesús i Henar Ortiz Álvarez, pare i tia, respectivament, de la princesa.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta imputació comença a partir d'una denúncia contra la tieta de la princesa. Segons aquesta denúncia, Henar Ortiz, que ha regentat una botiga de records a Cangas de Onís i una de decoració a Oviedo, ha contret un deute de més de 20.000 amb la denunciant, que ha portat l'assumpte fins als tribunals. Les investigacions que el ministeri fiscal ha fet han portat a incloure a l'àvia de la princesa i també al pare, Jesús Ortiz, degut a la seva possible implicació en una sèrie de maniobres d'alçament de béns. Aquest és un delicte que es comet quan una persona deu diners i es realitza alguna operació -com per exemple, canviar de nom o simular una venda- per ocultar els seus béns i evitar respondre el pagament.

Cargando
No hay anuncios

En el cas de la família de la princesa Letícia, el presumpte alçament de béns s'hauria produït amb l'objectiu de preservar la casa familiar de Sardéu, a Ribadesella, d'un embargament per fer front als deutes de la tieta de la princesa. El delicte de què s'acusa els familiars de Letícia està castigat amb penes d'entre un i quatre anys de presó i una multa.

Menchu Álvarez del Valle haurà de comparèixer divendres a un quart d'onze del matí davant del jutge de Cangas de Onís. Les declaracions de Jesús i Henar Ortiz Álvarez es faran a les poblacions on viuen: Madrid i Oviedo, respectivament. Com a conseqüència de l'expectació mediàtica, el jutjat de primera instància i instrucció de Cangas d'Onís ha prohibit l'entrada als mitjans de comunicació a l'Ajuntament, que és on es troben les dependències judicials del municipi.