Política27/03/2018

Llarena dona marge a Puigdemont perquè pugui recórrer el processament

La decisió allarga els terminis d'una eventual suspensió de l'acta de diputat

Ara

Madrid/BarcelonaEl magistrat Pablo Llarena ha admès la personació de Carles Puigdemont, Clara Ponsati i Lluis Puig al Tribunal Suprem. D'aquesta manera, Llarena dona un temps de marge a Puigdemont i els exconsellers perquè puguin recórrer l'escrit de processament que els envia a judici per un delicte de rebel·lió i malversació, en el cas de l'expresident i de Ponsatí, i de desobediència i malversació, en el cas de Puig.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això allarga també els terminis per a una eventual suspensió de l'acta de diputat de Puigdemont. Segons fonts judicials, aquest temps de marge es pot estendre fins i tot passat Setmana Santa.

Cargando
No hay anuncios

Tant Puigdemont com Ponsatí i Puig havien demanat a Llarena formar part de la causa abans i tot que el magistrat del Suprem decidís processar-los. Inicialment el jutge ho va desestimar, però després de la detenció diumenge de Puigdemont i que Ponsatí i Puig s'hagin posat a disposició de les autoritats d'Escòcia i Bèlgica, respectivament, ha acceptat la petició. Considera que a partir d'aquest moment tots tres tornen a estar localitzables.

Ara el Suprem notificarà els advocats i procuradors de Puigdemont, Ponsati i Puig tota la causa del Suprem, perquè en tinguin coneixement i puguin presentar els escrits que considerin pertinents.