Política 27/03/2018

Llarena dona marge a Puigdemont perquè pugui recórrer el processament

La decisió allarga els terminis d'una eventual suspensió de l'acta de diputat

Ara
1 min
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu. L’endemà de les eleccions, el 22 de desembre, va anunciar noves imputacions que poden afectar les negociacions de Junts per Catalunya, ERC i la CUP sobre un pacte de govern.

Madrid/BarcelonaEl magistrat Pablo Llarena ha admès la personació de Carles Puigdemont, Clara Ponsati i Lluis Puig al Tribunal Suprem. D'aquesta manera, Llarena dona un temps de marge a Puigdemont i els exconsellers perquè puguin recórrer l'escrit de processament que els envia a judici per un delicte de rebel·lió i malversació, en el cas de l'expresident i de Ponsatí, i de desobediència i malversació, en el cas de Puig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això allarga també els terminis per a una eventual suspensió de l'acta de diputat de Puigdemont. Segons fonts judicials, aquest temps de marge es pot estendre fins i tot passat Setmana Santa.

Tant Puigdemont com Ponsatí i Puig havien demanat a Llarena formar part de la causa abans i tot que el magistrat del Suprem decidís processar-los. Inicialment el jutge ho va desestimar, però després de la detenció diumenge de Puigdemont i que Ponsatí i Puig s'hagin posat a disposició de les autoritats d'Escòcia i Bèlgica, respectivament, ha acceptat la petició. Considera que a partir d'aquest moment tots tres tornen a estar localitzables.

Ara el Suprem notificarà els advocats i procuradors de Puigdemont, Ponsati i Puig tota la causa del Suprem, perquè en tinguin coneixement i puguin presentar els escrits que considerin pertinents.

stats