Política06/10/2016

Llistes d'espera, personar-se en casos d'abusos sexuals i dependència: les tres votacions que ha perdut el Govern

Junts pel Sí s'ha quedat sol votant en contra de dues propostes de Ciutadans i una de Catalunya Sí que es Pot i el PSC

Jordi Mumbrú / Laia Vicens

BarcelonaDel debat de política general, el Govern de Junts pel Sí n'ha sortit força airós. Totes les seves propostes de resolució han tirat endavant i han aconseguit frenar aquelles que condicionaven, per exemple, els pressupostos que el departament d'Economia està treballant per l'any que ve. Tot i així, el grup parlamentari de Junts pel Sí ha perdut tres votacions. Quines són?

Dependència i joventut

L'abstenció de la CUP, clau

Junts pel Sí s'ha quedat sol en rebutjar la proposta de resolució de Ciutadans "Primero las personas: infancia, juventud, gente mayor y dependiente". En el text, es proposa entre altres, prioritzar en els pressupostos del 2017 la partida dedicada a la dependència, reduir els terminis del procés de valoració de la dependència i augmentar la partida dels centres especials de treball. La proposta ha rebut el suport de tots els grups de l'oposició i l'abstenció de la CUP.

Cargando
No hay anuncios

Llistes d'espera

Es rebutja definir un temps màxim d'espera a urgències

Una nova abstenció de la CUP ha deixat sol Junts pel Sí en la proposta de resolució de Ciutadans que proposa reduir les llistes d'espera i millorar el sistema sanitari. El text, que ha rebut el suport de tot l'arc parlamentari menys Junts pel Sí, planteja homogeneïtzar els protocols per a la determinació de les llistes d'espera de tots els centres del SISCAT, establir criteris clars i objectius de priorització per gravetat i el procés de seguiment de les llistes d'espera, o definir un temps màxim d'espera garantit per a ser atès a les urgències d'un hospital.

Cargando
No hay anuncios

Acusació popular en casos d'abús sexual

Junts pel Sí es queda sol

Junts pel Sí també ha perdut la votació que instava el Govern a presentar-se com a acusació popular en el cas de pederàstia dels Maristes i “en tots els casos d’abusos sexuals a infants o joves”, tal com estableix la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i la adolescència. La petició estava inclosa en una resolució conjunta del PSC i CSQP que el Govern ha votat en contra però que s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, PP, C's, CSQP i CUP.

Cargando
No hay anuncios

La conselleria de Treball i Afers Socials, que va anunciar que es presentaria com a acusació popular en el cas dels Maristes, va rectificar aquest estiu en considerar que no era competència seva personar-se en un cas on les víctimes ja eren adultes.

JxSí dóna llibertat de vot sobre el TTIP

A banda de les propostes de resolució que ha perdut, Junts pel Sí s'ha dividit a l'hora de votar una resolució que "manifesta l'oposició a la signatura" del Tractat transatlàntic de comerç i inversions (TTIP), el Tractat integral d'economia i comerç (CETA) o el Tractat de comerç de serveis (TISA). La proposta de resolució era una iniciativa conjunta de JxSí, PSC, CSQP i la CUP, que s'ha aprovat. El PP ha votat en contra i Ciutadans s'ha abstingut.

Cargando
No hay anuncios

Els diputats i independents vinculats a ERC han votat a favor de la proposta juntament amb CSQP, PSC i la CUP, mentre que els que són diputats de l'antiga CDC o independents proposats per CDC, s'han abstingut. Els diputats Oriol Amat, Germà Bel i Josep Maria Forné, propers a CDC, han votat en contra del text.