Política07/01/2011

Autoritzada la manifestació de demà a Bilbao per reclamar l'apropament de presos d'ETA

El jutge Santiago Pedraz reclama a la conselleria d'Interior basca que estigui alerta per si es fa apologia del terrorisme

Joan Rusiñol

MadridFinalment hi haurà marxa, demà a les 5 de la tarda, per reclamar l'apropament dels presos d'ETA a Euskadi i Navarra. L'organitza, com cada any, el col·lectiu Etxerat. El jutge de guàrdia de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha autoritzat la manifestació i ha desestimat els recursos perquè la prohibís que havien presentat col·lectius com l'AVT, Veus contra el terrorisme i Dignitat i Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Pedraz reclama a les forces de seguretat que vetllin en tot moment per garantir que durant la manifestació no s'exhibeixin pancartes amb cares de membres d'ETA i es clamen consignes a favor de l'organització terrorista. Pedraz considera que no hi ha, d'entrada, motius per vetar-la perquè "no hi ha base" jurídica que acrediti que la manifestació l'organitza cap entitat vinculada formalment amb ETA.

Cargando
No hay anuncios

L'acte, que té el suport de l'esquerra abertzale il·legalitzada i partits com Aralar i EA, és aquest any especialment significativa pels moviments interns que hi ha al si de l'esquerra independentista basca, cada cop més allunyada de la violència. Dies enrere, fins i tot, hi havia l'expectativa d'un comunicat imminent d'ETA en què anunciés una treva indefinida i unilateral.