Política07/05/2014

Mor l'expresident del TC Manuel Jiménez de Parga als 85 anys

Va presidir l'alt tribunal entre el 2001 i el 2004. El 2003 va protagonitzar una sonada polèmica quan va negar que Catalunya fos una nació i va dir que l'any 1000 a les "suposades comunitats històriques" la gent ni tan sols es rentava

Europa Press

MadridL'expresident del Tribunal Constitucional Manuel Jiménez de Parga, magistrat emèrit de la institució, ha mort als 85 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'alt tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jiménez de Parga va presidir el Constitucional entre el 2001 i el 2004, després d'haver exercit com a magistrat des del 1995. Anteriorment havia estat conseller d'Estat, del 1986 al 1995. Catedràtic de dret constitucional, també va ser ministre de Treball amb la UCD, entre el 1977 i el 1978.

Cargando
No hay anuncios

Jiménez de Parga va protagonitzar una sonada polèmica l'any 2003 quan va negar que Catalunya fos una nació i ho va argumentar dient que fa mil anys, mentre a Andalusia i Granada tenien "diverses dotzenes de sortidors d'aigua de diferents colors i olors", en "les anomenades comunitats històriques ni tan sols sabien rentar-se els caps de setmana".

Va dir l'aleshores president del TC: "Una organització de nacionalitats i regions en un territori d'Espanya, ple d'història, de nord a sud, d'est a oest, amb uns regnes de brillant trajectòria, no pot seriosament quedar reduït a comunitats que diuen que són diferents perquè van plebiscitar afirmativament durant la República un estatut d'autonomia. No talli vostè aquí; talli l'any 1000, quan els andalusos teníem, i Granada tenia, diverses dotzenes de sortidors d'aigua de colors diferents i olors diverses, i en algunes d'aquestes anomenades comunitats històriques ni tan sols sabien rentar-se els caps de setmana".