Política23/04/2018

Manuel Valls, sobre la seva possible candidatura per Barcelona: "Roda el món i torna al Born. Podeu comptar amb mi"

L'ex primer ministre francès ha recollit el premi al Seny que li ha atorgat Societat Civil Catalana

Mireia Esteve

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha triat el dia de Sant Jordi per atorgar els seus primers premis al Seny. I en aquesta ocasió ha premiat l'ex primer ministre francès Manuel Valls i el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, absent a l'acte -representants de SCC han assegurat que faran arribar-li el guardó el mes que ve al mateix Parlament Europeu-. La presència de Valls és la que ha generat més expectació, després que la setmana passada anunciés que es postulava per liderar la llista de Ciutadans per Barcelona a les eleccions municipals de l'any que ve. Valls ha continuat amb l'ambigüitat durant el seu discurs després de recollir el premi i l'única pista que ha donat ha sigut en forma de dita: "Roda el món i torna al Born". Això sí, ho ha acompanyat de la seva mà estesa i el seu compromís per al "que calgui".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta mà estesa, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, no ha volgut donar més detalls sobre aquesta qüestió en declaracions als mitjans abans de començar l'acte. Rivera s'ha limitat a celebrar el premi que ha rebut Valls de l'entitat unionista i ha posat en valor la seva experiència professional i política. Ara bé, no ha volgut donar més detalls sobre la seva possible candidatura per representar el partit taronja a les eleccions municipals de Barcelona. "No és el moment ara, encara queda un any, però Ciutadans està obert a persones amb talent com Manuel Valls", ha explicat.

Cargando
No hay anuncios

Durant la seva intervenció en l'acte, Valls ha tornat a carregar contra l'independentisme i ha fet servir la frase que ja va utilitzar en l'última manifestació de Societat Civil Catalana: "El nacionalisme estret i petit és guerra". Valls ha admès que volia ser a la manifestació del 8 d'octubre que SCC va organitzar després del referèndum de l'1-O i ha retret als independentistes que titllin de "fatxes" els que no ho són. "No, aquí hi som els que defensem la llibertat i la democràcia, els que tenim un relat obert".

A l'acte hi ha assistit la plana major del PP i Ciutadans, com el secretari general dels populars a Catalunya, Santi Rodríguez, o els líders del partit taronja, Albert Rivera i Inés Arrimadas; així com també la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que no ha volgut fer declaracions en entrar-hi. L'acte ha començat amb la intervenció del president de l'entitat, José Rosiñol, que ha assegurat que l'unionisme és qui té majoria social: "No anem a guanyar, ja hem guanyat". De fet, Rosiñol ha donat les gràcies "als Puigdemont, Sànchez i Turull" perquè ha assegurat que amb la seva acció política "s'ha despertat la Catalunya que se sent catalana, espanyola i europea". "Som majoria social i hem parat el cop separatista", ha reblat.

Cargando
No hay anuncios

Amb tot, Rosiñol ha estès la mà a l'independentisme perquè "defensi les seves idees, però dins la llei", i ha agraït a Antonio Tajani i Manuel Valls la seva "valentia" a l'hora de defensar les seves idees. Rosiñol, a més, ha anunciat que els pròxims dies SCC presentarà un projecte que s'anomenarà "Societat Civil Europea" que serveixi per "combatre el populisme i el nacionalisme a tot Europa".