20-N
Política20/11/2011

En marxa la jornada electoral

Obren sense incidents destacables els 2.696 col·legis electorals catalans, on estan cridades a votar gairebé 5,4 milions de persones. A les urnes es resoldrà la lluita frec a frec entre CiU, PSC i PP que auguren les enquestes

Ara

BarcelonaEls 2.696 col·legis electorals han obert a les 9 hores i han disparat el tret de sortida a les eleccions espanyoles anticipades que se celebren avui a tot l'Estat i en què Catalunya és una de les grans incògnites.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les enquestes apunten a un triple empat entre CiU, PP i PSC que quedarà resolt aquest vespre. Gairebé 5,4 milions de votants estan cridats a les urnes en la desena cita electoral espanyola de la democràcia.

Cargando
No hay anuncios

Els resultats dels sondejos realitzats al llarg de tota la campanya donen una còmoda victòria al PP i auguren que Mariano Rajoy serà el proper president per majoria absoluta.

En la primera compareixença del matí, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Montserrat Garcia, ha explicat que no hi ha hagut cap problema d'ordre públic per constituir i posar en marxa les meses electorals a tot el territori.

Cargando
No hay anuncios

Els únics incidents menors, ha dit, han estat panys segellats amb silicona a col·legis de Barcelona, Sabadell o Berga que ja han quedat desbloquejats i han comportat només lleus retards en l'obertura.

Els cinc candidats catalans tenen previst votar tots aquest matí. Ho faran a Barcelona ciutat, amb l'excepció de la socialista Carme Chacón, que ho farà a Esplugues de Llobregat.

Cargando
No hay anuncios

Els candidats a la presidència, el popular Mariano Rajoy i el socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, votaran a Madrid, i també tenen previst fer-ho abans del migdia.