Política15/04/2015

Mas blinda Boi Ruiz davant la petició de dimissió d'ICV-EUiA

La CUP insta el president de la Generalitat a retirar el projecte del consorci sanitari de Lleida i qualsevol altra iniciativa en la línia de privatitzar la sanitat catalana

R. Mateos / F. Casas

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha mostrat aquest dimecres el seu suport explícit al conseller de Salut, Boi Ruiz, davant les crítiques d'ICV-EUiA i també de la CUP en la sessió de control en el ple del Parlament. El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha instat Mas a desautoritzar Ruiz per promoure la privatització d'alguns serveis sanitaris del país, en contra del criteri majoritari del Parlament. Herrera ha citat el cas del consorci sanitari de Lleida i la venda de dades sanitàries a una empresa externa.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si vostè no fa plegar Boi Ruiz, l’obstacle per a la defensa de la salut pública i el respecte al Parlament és vostè", ha advertit Herrera. Mas ha replicat amb una defensa sense fissures de la gestió de Ruiz: "No puc desautoritzar un conseller que actua correctament. I ho dic amb coneixement de causa". Mas ha recordat que el projecte del consorci sanitari de Lleida es troba en tràmit d'informació pública i ha negat que darrere hi hagi un ànim de "privatitzar res de res". El mateix Boi Ruiz ha negat en una entrevista a l'ARA Bassas que la seva intenció sigui privatitzar serveis.

Cargando
No hay anuncios

Un debat similar ha mantingut Mas amb la diputada de la CUP Isabel Vallet, que ha emplaçat el Govern a retirar el projecte del consorci sanitari de Lleida i qualsevol altra iniciativa en la línia de privatitzar la sanitat catalana, en benefici d'una "minoria empresarial que s'està lucrant" amb aquests moviments.