Política 15/04/2015

Mas blinda Boi Ruiz davant la petició de dimissió d'ICV-EUiA

La CUP insta el president de la Generalitat a retirar el projecte del consorci sanitari de Lleida i qualsevol altra iniciativa en la línia de privatitzar la sanitat catalana

R. Mateos / F. Casas
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha mostrat aquest dimecres el seu suport explícit al conseller de Salut, Boi Ruiz, davant les crítiques d'ICV-EUiA i també de la CUP en la sessió de control en el ple del Parlament. El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha instat Mas a desautoritzar Ruiz per promoure la privatització d'alguns serveis sanitaris del país, en contra del criteri majoritari del Parlament. Herrera ha citat el cas del consorci sanitari de Lleida i la venda de dades sanitàries a una empresa externa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si vostè no fa plegar Boi Ruiz, l’obstacle per a la defensa de la salut pública i el respecte al Parlament és vostè", ha advertit Herrera. Mas ha replicat amb una defensa sense fissures de la gestió de Ruiz: "No puc desautoritzar un conseller que actua correctament. I ho dic amb coneixement de causa". Mas ha recordat que el projecte del consorci sanitari de Lleida es troba en tràmit d'informació pública i ha negat que darrere hi hagi un ànim de "privatitzar res de res". El mateix Boi Ruiz ha negat en una entrevista a l'ARA Bassas que la seva intenció sigui privatitzar serveis.

Un debat similar ha mantingut Mas amb la diputada de la CUP Isabel Vallet, que ha emplaçat el Govern a retirar el projecte del consorci sanitari de Lleida i qualsevol altra iniciativa en la línia de privatitzar la sanitat catalana, en benefici d'una "minoria empresarial que s'està lucrant" amb aquests moviments.

stats