Política14/05/2011

Mas vol els exsocis del tripartit "calladets" després d'haver deixat un "forat" de 7.500 milions

El president carrega especialment contra els socialistes en un míting a Reus després de la manifestació contra les retallades

Acn

ReusEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat els partits d'esquerres de l'anterior Govern d'haver generat un forat de 7.500 milions d'euros a les finances de la Generalitat i els ha instat a mantenir-se "calladets" perquè "els altres facin la feina".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al final d'una jornada marcada per la manifestació contra les retallades, Mas ha tornat a justificar els ajustos i ha carregat contra les crítiques que li han arribat des del PSC. "Són els mateixos que governen a Madrid i ens neguen el pa i la sal, uns diners que pertanyen a Catalunya. Els que no paguen els deutes i deixen un forat criden contra l'estalvi", ha assegurat, en referència al conflicte pel pagament del fons de competitivitat.

Cargando
No hay anuncios

Durant l'acte central de campanya a la candidatura de CiU a les municipals a Reus, Mas ha carregat contra les crítiques constants per les retallades que li arriben per l'esquerra durant aquesta campanya electoral, una situació que ha arribat a qualificar de "joc brut". Considera el president que són atacs que no es troben justificats "quan fa quatre anys -els partits de l'anterior Govern- van deixar un bunyol espectacular a la Generalitat".

"Quines penques! Si deixen un forat de 7.500 milions d'euros podrien estar unes setmanes, uns mesos calladets i deixar que els altres facin la feina", ha etzibat davant els assistents a l'acte, abans de qualificar de "rocambolesques, demagògiques i hipòcrites" les crítiques contra la política de retallades. "Algú creu que acabant d'arribar m'interessa quedar malament amb algú?", ha preguntat.

Cargando
No hay anuncios

"Si seguim com fèiem abans, campi qui pugui i gastar el que no és té, el resultat és anar-se'n en orris", ha assegurat, tot advertint la situació dels països de la Unió Europea que han hagut de ser rescatats. I, fins i tot, ha reivindicat la paternitat convergent de l'actual estat del benestar a Catalunya. "Ens sentim els principals constructors al país de l'estat del benestar. Si n'hi ha un de fort i potent és perquè CiU vam fer un munt de polítiques per afavorir-lo", ha sentenciat.