Política04/04/2014

Mas defensa la immersió lingüística i nega que existeixi un "problema de convivència" a Catalunya

El president de la Generalitat assegura que "no hi ha res contra el castellà", ja que és una llengua "necessària, estimada i amiga"

Acn

VicEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres que la immersió lingüística ha servit per "garantir la igualtat d'oportunitats" i "reforçar la cohesió social" i ha negat que hi hagi un "problema de convivència lingüística" a Catalunya, en referència a les acusacions que fan alguns mitjans de fora del país. El cap de l'Executiu ho ha dit a la Universitat de Vic, durant el discurs inaugural del IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, que té per objectiu reflexionar i debatre sobre l'ensenyament de la llengua i proposar les direccions que s'han de seguir en un futur.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha defensat que "no hi ha res contra el castellà", ja que és una llengua "necessària, estimada i amiga". "És l'idioma matern de moltes persones catalanes que viuen a casa nostra", ha subratllat Mas, qui ha afegit que el fet que el castellà sigui una llengua necessària a Catalunya "no pot servir d'excusa per residualitzar el català".

Cargando
No hay anuncios

En la seva intervenció, ha destacat que el model d'immersió lingüística ha complert els objectius fonamentals de "garantir la igualtat d'oportunitats" i "reforçar la cohesió social" en un país "cada cop més barrejat". El president ha expressat que Catalunya és i ha estat una "terra de pas" on s'hi barregen moltes cultures diferents i s'hi parlen un total de 277 llengües. Per això, ha sentenciat Mas, "qui digui que a Catalunya hi ha problemes de convivència és rotundament fals".

"Els mitjans de fora del país utilitzen el català com a proa per disminuir la identitat pròpia del país i la cohesió, hi ha una autèntica obsessió que està allunyada de la realitat", ha assegurat el president, qui ha afegit que "no podem ser permeables a aquestes crítiques interessades que només pretenen desestabilitzar les bases de la convivència lingüística, la cohesió social, la identitat i la capacitat de tirar endavant un projecte col·lectiu de país". El cap de l'Executiu creu que "hi ha una autèntica vocació d'utilitzar com una arma llancívola aquesta estabilitat i normalitat que s'ha aconseguit a base de molts esforços".