Política14/01/2018

Mas confia que Puigdemont actuï "pensant en el país" a l'hora de decidir sobre la investidura

L'expresident no descarta tornar a la política en un futur

Efe

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Artur Mas ha recomanat avui al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "pensar en el país" i en el "projecte de tots" a l'hora de decidir sobre una hipotètica investidura, tot i que ha remarcat que no vol "condicionar" la seva decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a La Sexta, Mas ha assegurat que ningú és "imprescindible" i ha comparat l'actual situació de Puigdemont, exiliat a Brussel·les, amb la seva pròpia de fa dos anys, quan va renunciar a tornar a encapçalar la Generalitat per les exigències de la CUP i va deixar pas al propi Puigdemont.

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, Mas ha recalcat que confia que la manera d'actuar de Puigdemont serà "igual", en al·lusió al principi de "pensar en el país", i que això no vol dir que el seu successor "faci el mateix" que ell i abandoni. "Jo podia haver convocat eleccions i, en lloc de convocar, vaig marxar. Per a mi això era interès de país. Confio que aquesta manera d'actuar la tingui igual, no vull dir que faci el mateix" i marxi -ha aclarit Mas-.

A la pregunta de si és possible una investidura telemàtica de Puigdemont, Mas ha considerat que en les actuals condicions excepcionals "caldrà veure com es poden interpretar les normes".

Cargando
No hay anuncios

A parer de Mas, que ha apuntat que Puigdemont no li va comentar que marxava a Bèlgica, el temps ha donat la raó al president de la Generalitat. Ha apuntat que ara ha d'afrontar "familiar i personalment" una decisió delicada, perquè "si torna sap que anirà a la presó ".

Sobre el cas Palau -l'Audiència de Barcelona notificarà demà la sentència-, Mas ha considerat que més responsabilitats polítiques que les que ha assumit no són possibles: "Ho he deixat tot".

Cargando
No hay anuncios

Sobre el seu futur, Mas no ha descartat tornar a la primera línia, tot i que ha recalcat que "el més probable és que no".