Política29/10/2018

Mascarell obre la porta a la possibilitat que la Crida presenti llistes en alguns municipis

El portaveu del moviment diu que només es presentaran si això no implica competir amb el PDECat

Ara

BarcelonaFerran Mascarell ha obert la porta avui a la possibilitat que la Crida Nacional per la República presenti candidatures en alguns municipis de Catalunya en les eleccions del maig, sempre que això impliqui "sumar" i no competir amb el PDECat. El portaveu de la Crida ho ha dit en declaracions a TV3 recollides per l'agència Efe, on també ha explicat que "si no hi ha sorpreses" les primeres eleccions en les quals concorreran les sigles de la Crida seran les municipals del 2019, tot i que el nou moviment serà selectiu a l'hora d'escollir on es presenta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la ponència de l'organització ja estableix que es presentaran a la ciutat de Barcelona, i algunes fonts apunten a l'ARA que també podrien presentar candidatures a les capitals de província. "Caldrà avaluar en cada cas com fer-ho, per potenciar la unitat del sobiranisme i no el contrari", ha explicat Mascarell, que ha assenyalat que "gent de llocs molt diferents de Catalunya" i fins i tot "candidats" independentistes estan fent-los saber que "els agradaria" presentar-se "amb les sigles de la Crida".

Cargando
No hay anuncios

"En termes generals", a les eleccions del 2019 la Crida "es presentarà allà on sigui possible" que "aquests partits s'unifiquin sota una mateixa nomenclatura", segons les paraules de Mascarell, que ha assegurat que està "disposat a treballar al capdavant d'una bona candidatura" per Barcelona. Si les bases sobiranistes en els diferents municipis, o els mateixos candidats de partits com el PDECat, sol·liciten concórrer a les eleccions sota aquestes noves sigles, sense que això suposi atomitzar encara més l'oferta electoral independentista, hi haurà candidatures de la Crida.

"Hi ha d'haver algun element en la base del lloc, del poble o ciutat, que faci possible que la Crida hi sigui, perquè la gent ho vulgui, no per una altra raó", ha insistit Mascarell, que en canvi "dubta molt" que la Crida es presenti allà on el PDECat –sota la marca JxCat– decideixi concórrer sense utilitzar aquest nou paraigua.

Cargando
No hay anuncios

Sobre el PDECat, ha afirmat que "tant de bo continuï sent el partit que és, es pugui desplegar i seguir creixent", la qual cosa no és incompatible amb la Crida, que "no aglutina partits sinó persones" i que admet "tendències internes, en funció de la seva ideologia de base", ja que "no és un partit tradicional". Mascarell ha discrepat de les paraules del president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que ha afirmat que la Crida és una reorganització de "l'espai postconvergent" i un moviment de "centredreta".

"La Crida és justament la configuració d'una manera nova d'entendre com hem de fer front als nostres principals adversaris", ha dit Mascarell, amb voluntat "d'intentar sumar", perquè Catalunya "necessita unitat", i amb la "manera tradicional" de fer política que despleguen els partits "costa molt avançar".