Política04/06/2013

Mayor Zaragoza veu "incongruent" l'acord amb la Unesco i el tancament d'Unescocat

L'exdirector general de la Unesco aplaudeix el conveni signat entre la Generalitat i l'organisme de promoció de la cultura de l'ONU

Ara / Efe

BarcelonaL'exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, ha aplaudit avui l'acord signat entre la Generalitat i la Unesco perquè significa més cultura "en comptes de negocis, negocis i negocis", però ha afirmat que això és "incongruent" amb el tancament del centre Unescocat per falta d'ajudes. Mayor Zaragoza s'ha referit a l'acord que va signar amb la Unesco a París el president de la Generalitat, Artur Mas, que amplia les competències de Catalunya en aquest organisme i permet enviar-hi els seus propis representants al marge de la delegació espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'acord és un pas molt important", ha dit Mayor Zaragoza, que ha explicat que "servirà per una cosa molt important: cultura, cultura i cultura, en comptes de 'business', 'business' i 'business'". "M'estranya que, en un moment en què es vol reforçar la col·laboració cultural, educativa i de ciència amb la Unesco hagi desaparegut Unescocat (el Centre Unesco de Catalunya), un dels millors centres del món. Potser l'acord servirà per arreglar aquesta incongruència ", ha conclòs Mayor Zaragoza.