Política12/02/2014

Rajoy es troba ficat en un míting d'Erdogan quan creia que assitia a la inauguració d'una línia de metro

El govern espanyol desconeixia que la visita derivaria en un míting del partit islamista AKP

Europa Press

MadridEl primer ministre turc, Recep Tayipp Erdogan, ha convertit la inauguració d'una nova línia de metro d'Ankara a la qual ha assistit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un acte electoral del seu partit, l'islamista moderat AKP, unes setmanes abans de les eleccions municipals de març.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol no tenia coneixement previ que la inauguració de la línia M3 Batikent-Sincan, construïda per l'empresa catalana COMSA, acabaria essent un acte d'exaltació del partit d'Erdogan, Justícia i Desenvolupament (AKP), en un amfiteatre amb 5.000 simpatitzants del partit.

Cargando
No hay anuncios

A l'escenari de l'auditori ha parlat Erdogan, però també el president de la República, Abdulá Gül, i Mariano Rajoy, que ha subratllat que Turquia i Espanya són "dos països amics", i ho seran "sempre".

Rajoy ha reconegut estar emocionat d'escoltar l'himne espanyol a Ankara, orgullós que "una empresa espanyola" hagi participat en la construcció del nou metro de la ciutat, i ha assegurat que les empreses espanyoles estan disposades a continuar participant en projectes en aquest país, aportant la seva "experiència" i "coneixement". Abans de l'acte a l'auditori, Rajoy i Erdogan han recorregut en metro sis estacions de la nova línia construïda per COMSA.