Política 12/02/2014

Rajoy es troba ficat en un míting d'Erdogan quan creia que assitia a la inauguració d'una línia de metro

El govern espanyol desconeixia que la visita derivaria en un míting del partit islamista AKP

Europa Press
1 min
Mariano Rajoy a Ankara, aquest dimarts / EFE

MadridEl primer ministre turc, Recep Tayipp Erdogan, ha convertit la inauguració d'una nova línia de metro d'Ankara a la qual ha assistit el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un acte electoral del seu partit, l'islamista moderat AKP, unes setmanes abans de les eleccions municipals de març.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu espanyol no tenia coneixement previ que la inauguració de la línia M3 Batikent-Sincan, construïda per l'empresa catalana COMSA, acabaria essent un acte d'exaltació del partit d'Erdogan, Justícia i Desenvolupament (AKP), en un amfiteatre amb 5.000 simpatitzants del partit.

A l'escenari de l'auditori ha parlat Erdogan, però també el president de la República, Abdulá Gül, i Mariano Rajoy, que ha subratllat que Turquia i Espanya són "dos països amics", i ho seran "sempre".

Rajoy ha reconegut estar emocionat d'escoltar l'himne espanyol a Ankara, orgullós que "una empresa espanyola" hagi participat en la construcció del nou metro de la ciutat, i ha assegurat que les empreses espanyoles estan disposades a continuar participant en projectes en aquest país, aportant la seva "experiència" i "coneixement". Abans de l'acte a l'auditori, Rajoy i Erdogan han recorregut en metro sis estacions de la nova línia construïda per COMSA.

stats