Política02/06/2015

El ministre Fernández Díaz diu que la xiulada és una "incitació a l'odi" i que no ha de quedar impune

Efe

BarcelonaLa xiulada a l'himne espanyol registrada a la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic va ser, segons el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, una "incitació a l'odi" que no ha de "quedar impune". "No hi ha el menor dubte que va ser una incitació a l'odi", ha indicat el ministre en declaracions als mitjans espanyols durant la reunió de titulars d'Interior de G-6 (Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Polònia i Espanya) al castell de Moritzburg.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Comissió Antiviolència va anunciar ahir que remetrà els fets a la Fiscalia General de l'Estat perquè estudiï si són constitutius de delicte. Segons el ministre, d'acord amb la llei, aquestes actituds no estan tipificades com a delicte, però sí que mereixen sancions de tipus administratiu. El que va passar va ser "un escarni contra el cap de l'Estat i l'himne nacional", va afegir Fernández Díaz, que a més "va ofendre" milions d'espanyols. "Hi ha milions d'espanyols, entre els quals humilment m'incloc, que ens sentim profundament dolguts davant aquesta actuació contra el rei i contra l'himne", ha insistit el ministre.

Cargando
No hay anuncios

Fernández Díaz ha rebutjat també l'actitud de "certs dirigents polítics catalans" que s'han manifestat en contra d'adoptar qualsevol mena d'acció després dels incidents o que "pretenen que no es castiguin aquestes accions". "Jo els faig la reflexió següent: com se sentirien si es produís una acció similar contra l'himne de Catalunya o contra l'himne del País Basc?", ha argumentat el titular d'Interior.

El ministre ha assegurat que certes actituds "no poden quedar impunes" i ha recordat que tal com se sancionen en els estadis actituds racistes o insults per qüestions de religió o ètnia cal actuar també contra "les ofenses als símbols d'Espanya".