Política05/07/2014

Iceta s'obre a col·laborar amb Mas si rectifica l'aposta per la consulta i el rumb econòmic

El futur primer secretari del PSC sosté que a Catalunya "li aniria molt bé" que els socialistes formessin part del Govern

Efe

BarcelonaEl diputat socialista Miquel Iceta ha assegurat aquest dissabte que, quan sigui primer secretari, el PSC "sempre" estarà disposat a col·laborar amb el govern d'Artur Mas si rectifica el seu rumb en algunes polítiques, com en la lluita contra la crisi econòmica o, especialment, la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC és un partit amb vocació majoritària i de govern. El PSC estarà sempre disposat a treballar amb qualsevol govern que posi per davant la resolució dels problemes del país", ha afirmat Iceta en declaracions a l'agència Efe.

Cargando
No hay anuncios

Una vegada surti escollit com a nou líder socialista el dia 13 de juliol, Iceta demanarà una entrevista amb Mas, al qual explicarà que la nova direcció del PSC "es posa a disposició del país", relatarà la seva visió de la política catalana actual i escoltarà quin és el seu punt de vista sobre aquestes qüestions.

En aquest sentit, Iceta ha deixat clar que el PSC ha de passar a l'"ofensiva" i entrar en una fase de "propostes i de combatre en el terreny de les idees, i això requereix moure's, moure's bé i repetir moltes vegades les coses fins que siguin enteses".

Cargando
No hay anuncios

El diputat s'"imagina" així un PSC "gran, molt divers, unit però amb matisos i sensibilitats diferenciades", però també situat "en primera línia" i amb responsabilitats de govern, "no sols en l'àmbit local, sinó també en l'àmbit català i espanyol".

És per això que Iceta ha obert la porta a "col·laborar amb tothom", fins i tot amb l'executiu català, sense que això suposi, però, apartar-se d'unes prioritats "molt clares".

Cargando
No hay anuncios

"Si és un Govern que està disposat a lluitar pel creixement econòmic, la creació de llocs de treball, la reducció de desigualtats o el combat contra la pobresa, el PSC és clar que estarà disposat a col·laborar. I ho estarà amb aquells que, en els termes de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, vulguin contribuir que es pugui fer una consulta, que només pot ser legal i acordada, i vulguin un nou acord amb la resta d'Espanya", ha afirmat.

Si estan en aquesta "longitud d'ona", ha dit Iceta, el PSC tindrà la porta sempre oberta a col·laborar "amb qui faci falta": "Per fer això es pot comptar amb nosaltres des del Govern i des de fora del Govern".

Cargando
No hay anuncios

Perquè, pel diputat, a Catalunya li "aniria molt bé" que el PSC estigués en el Govern, ja que les idees que defensen els socialistes són "les que millor poden respondre a les preocupacions dels catalans en l'àmbit econòmic, social i nacional".

"Si és per trencar amb Espanya, no m'interessa i no podrem col·laborar; si és per seguir amb una política de retallades, no podrem col·laborar; i si és per donar suport a alguns que neguen que hagi un problema de relacions de Catalunya amb la resta d'Espanya, no podrem col·laborar", ha insistit.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha volgut dirigir-se també a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho: "Vaig escoltar amb molt interès unes declaracions en les quals deia que el PSC vagi amb el PP a defensar la Constitució. Doncs jo li dic que vingui amb nosaltres a reformar-la i a fer possible la continuïtat d'un projecte de convivència que pateix fortes tensions i podria trencar-se".