Política04/10/2012

La incapacitat del "misteriós Mariano" per fer front al trencament de la zona euro i al d'Espanya, segons 'The Economist'

El setmanari econòmic critica la indefinició del president espanyol pel que fa al rescat i davant del repte sobiranista català

Ara

BarcelonaL'arquetip de la manera de fer gallega, ambigua i indecisa, escau molt al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i és la seva manera de sobreviure i de gestionar interessos oposats, segons un article a 'The Economist'. Rajoy "frustra amb la seva prevaricació sobre el rescat europeu d'Espanya" i el repte sobiranista a Catalunya, segons el setmanari britànic. Ara bé, "si aquest és el tret de caràcter que Espanya necessita per superar la seva agonia és dubtós", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molts es pregunten si Rajoy té alguna estratègia per restaurar la confiança en els mercats i entre els espanyols", continua l'article, que afegeix que "a més de la crisi econòmica, ara n'ha d'abordar una de constitucional inesperada". El text explica els esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya després de la manifestació de la Diada, i apunta que "ningú no sap del cert on durà l'onada nacionalista; el mateix Mas és vague sobre el seu objectiu final".

Cargando
No hay anuncios

"Així, el misteriós Rajoy ha d'intentar evitar dos riscos paral·lels: el trencament de la zona euro per culpa d'Espanya, i el trencament de la mateixa Espanya", prossegueix. Per a Espanya, diu, "la integració europea ha estat una part intrínseca de la transició democràtica després de la dictadura del general Franco. Per als nacionalistes catalans, Europa ofereix l'esperança d'una separació d'Espanya sense dolor".