Política 04/10/2012

La incapacitat del "misteriós Mariano" per fer front al trencament de la zona euro i al d'Espanya, segons 'The Economist'

El setmanari econòmic critica la indefinició del president espanyol pel que fa al rescat i davant del repte sobiranista català

Ara
1 min
Captura de l'article de 'The Economist'

BarcelonaL'arquetip de la manera de fer gallega, ambigua i indecisa, escau molt al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i és la seva manera de sobreviure i de gestionar interessos oposats, segons un article a 'The Economist'. Rajoy "frustra amb la seva prevaricació sobre el rescat europeu d'Espanya" i el repte sobiranista a Catalunya, segons el setmanari britànic. Ara bé, "si aquest és el tret de caràcter que Espanya necessita per superar la seva agonia és dubtós", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Molts es pregunten si Rajoy té alguna estratègia per restaurar la confiança en els mercats i entre els espanyols", continua l'article, que afegeix que "a més de la crisi econòmica, ara n'ha d'abordar una de constitucional inesperada". El text explica els esdeveniments que han tingut lloc a Catalunya després de la manifestació de la Diada, i apunta que "ningú no sap del cert on durà l'onada nacionalista; el mateix Mas és vague sobre el seu objectiu final".

"Així, el misteriós Rajoy ha d'intentar evitar dos riscos paral·lels: el trencament de la zona euro per culpa d'Espanya, i el trencament de la mateixa Espanya", prossegueix. Per a Espanya, diu, "la integració europea ha estat una part intrínseca de la transició democràtica després de la dictadura del general Franco. Per als nacionalistes catalans, Europa ofereix l'esperança d'una separació d'Espanya sense dolor".

stats